Els Amics de la Poesia entreguen els premis dels Jocs Florals

  • La banda sonora de l’acte han estat els versos del dramaturg Àngel Guimerà a “Mar i cel”

  • El jove calellenc Miquel Coll ha estat premiat, així com una escriptora irlandesa

2024-03-17T19:56:37+01:0017/03/2024|

Els Amics de la Poesia de Calella han celebrat avui la gala de l’edició 42 dels Jocs Florals calellencs, que s’ha dedicat al centenari de la mort del dramaturg Àngel Guimerà amb la interpretació d’alguns dels fragments de les seves obres més reconegudes, com “Mari i cel” i “Terra baixa”. També s’ha homenatjat a la fotògrafa calellenca Montse Cusell, que ha tancat l’estudi després de jubilar-se.

Durant la gala s’han entregat els premis literaris. La Flor Natural, premi al millor poema que canti a l’amor, ha estat per Joan Armengol de Solsona per “Donada em fos la virtut”. L’Englantina, pel millor poema que enalteix la terra, l’ha guanyat “Terra antiga, terra mestra”, de Fe Ferré i Ferraté de Barcelona, i la Viola, per la millor composició que lloa els valors espirituals, l’ha aconseguit Pere Gorgoll d’Amer per “Memòria d’un camí”.

El premi Maria Cardona, que enguany es dedicava al millor poema que s’inspiri en l’infinit del cel, ha estat una escriptora internacional, Maria Wallace, de Dublín (Irlanda) per “Optimisme matinal”. El premi Concepció Organ al poema que enalteixi les onades del mar se l’ha endut “L’èquid d’aigua”, de Roser Díaz de Barcelona. El premi al millor poema de tema lliure, el Francesc Castells, l’ha guanyat Maria Porta de Santa Perpètua de Mogoda per “Il·lusionista”. I el premi Francesc Grau a la millor prosa poètica de tema lliure ha estat Carles Pérez, per “Esperant-la per ballar”.

El premi juvenil La Llopa, a la millor composició poètica, se l’ha endut Miquel Coll, l’únic calellenc premiat, per “Saviesa de paper”. I, per últim, la millor prosa poètica a Fiona Sarola de Girona per “Potser si que ho escrivia per a tu” guardonada amb el premi Germanes Saula Palomer.

El jurat, format pel director teatral i exregidor Josep Torres; l’actriu i rapsoda Susanna Nogué; i la filòloga, escriptora i rapsoda Roser Soms; ha hagut d’escollir els premiats d’entre 224 treballs. El discurs de Mantenidor ha anat a càrrec de l’escriptora, poetessa i dramaturga Eva Moreno i la presentadora ha estat l’actriu Sara Escamilla. També ha comptat amb la presència de tots els representants del pubillatge calellenc.

Comparteix el contingut!

Go to Top