Totes les activitats de Setmana Santa: de la processó al Cant de l’Àngel

Enguany els armats portaran l'estendard de l'àliga

2024-03-20T10:23:40+01:0020/03/2024|

S’acosta Setmana Santa, l’època en què les activitats litúrgiques prenen un caire tradicional i congreguen una multitud de persones en actes com la processó i el Cant de l’Àngel. La programació arrenca aquest diumenge però els dies principals són de divendres a diumenge vinent.

Les activitats de la Setmana Santa comencen aquest Diumenge de Rams amb la sortida de la processó del “Burret” des de l’Església a les 11h. A les 12h es farà la benedicció de les palmes, palmons i rams, també a la plaça de l’Església.

Divendres Sant començarà amb el viacrucis, serà a les 10h a la plaça de l’Església. A la tarda, se celebrarà l’ofici (18h) i seguirà amb la sortida dels armats (19:30h), que com a novetat incorporen l’estendard amb l’àliga, un element característic de les tropes romanes de l’època.

Posteriorment arrencarà la Processó de la Llum i del Silenci (20.30h). La sortida serà des del portal gran de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau i passarà pels carrers Romaní, Església, Batlle, Jovara, Escoles Pies, la plaça de l’Ajuntament i el carrer del Bisbe Sivilla fins al portal gran de l’Església. La processó és un dels actes principals i més multitudinaris de la Setmana Santa calellenca, recuperada en els darrers anys. La vintena de portadors de la Confraria de Setmana Santa portaran quatre passos: la Dolorosa, el Petó de Judes, el Crist a la Creu i el Crist Jacent. Calen més portadors per tal de treure la cinquena imatge, la del Jesucrist crucificat.

Les activitats acabaran diumenge amb el Cant de l’Àngel a la plaça de l’Ajuntament, a les 13.15h. L’encarregada d’interpretar el Cant de l’Àngel d’enguany, serà la jove Mariona Xandri.

Dilluns, tot i que ja no hi ha activitats programades, és la fi de la Setmana Santa amb una tradició familiar: la mona, aquell ou de xocolata -evolucionat a grans creacions fetes de xocolata de tots colors- que els padrins regalen als fillols.

La Confraria de Setmana Santa de Calella i la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau son les entitats organitzadores d’aquesta jornada d’activitats.

Cap de setmana llarg

Com sempre, Setmana Santa ens deixa un cap de setmana llarg, sent festius el Divendres Sant (29 de març) i la Pasqua Florida, conegut popularment com el dia de la mona (1 d’abril). Els estudiants tindran tota la setmana de vacances; les classes acaben aquest divendres 22 de març i es reprenen el dimarts 2 d’abril.

Comparteix el contingut!

Go to Top