Foto-Film avança escenes del curt sobre les Torretes en una exposició a la biblioteca

  • L’exposició titulada “Quadrets” oferirà fotogrames de la pel·lícula i les imatges originals que van inspirar la història

Escena del rodatge de la pel·lícula Towers (Foto: Foto-Film Calella)

2024-03-25T12:58:45+01:0025/03/2024|

El curtmetratge “Towers” de Foto-Film Calella inaugura una exposició fotogràfica amb escenes del film. La promoció comptarà també amb les imatges originals del destacament de soldats republicans que hi va haver a les Torretes i al Far durant la Guerra Civil Espanyola i que van inspirar la pel·lícula.

L’exposició fotogràfica, titulada “Quadrets”, agafa la idea d’una anècdota pròpia dels anys seixanta, quan “la gent que anava al cinema, la setmana abans d’una estrena miraven els quadrets, que eren els fotogrames de la pel·lícula que veurien. Aquests quadrets ensenyaven més o menys de què aniria la història… eren com els antics tràilers” ho explica així un dels directors i guionistes del curt i membre de Foto-Film Calella, Josep Maria Colomer. Així doncs, Quadrets comptarà amb una vintena de fotogrames de 30×40 cm a més de les imatges originals. L’exposició s’inaugurarà el 27 de març a les 19h a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça i es faran els parlaments dels creadors del curtmetratge i també hi haurà la participació d’alguns actors de la pel·lícula.

Towers narra la història de la Margaret, una noia escocesa que representa la primera guanyadora del Torretes amb un curt sobre el seu avi, qui formava part de les Brigades Internacionals en el destacament que hi havia a la nostra ciutat. Des d’Escòcia, la Margaret ve a Calella per explicar el seu audiovisual i, durant la projecció, un dels assistents del públic li mostra unes imatges i un penjoll molt similars als seus, obrint la possibilitat que hi hagi alguna relació entre ells.

La pel·lícula s’ha elaborat en commemoració al 30è aniversari del Trofeu Torretes de curtmetratges i s’estrenarà en el marc del Festimatge.

Comparteix el contingut!

Go to Top