El servei d’Hospital de Dia de Calella es traslladarà a Pineda

  • L'alcalde de Pineda ha avançat que l'Hospital de Dia s'ubicarà en un edifici a prop de Can Xaubet

  • L'ampliació de l'Hospital dependrà de la voluntat del govern que surti de les eleccions al Parlament del 12 de maig

L'Hospital de Dia funciona de dilluns a divendres sense ingrés. (Foto: CSMS)

2024-03-27T13:27:42+01:0027/03/2024|

Un dels serveis que té l’Hospital de Calella es traslladarà a Pineda: es tracta de l’Hospital de Dia, una àrea on s’administren tractaments mèdics sense necessitat d’ingressar. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha avançat aquest canvi a Ràdio Pineda on ha afirmat que se situarà en un edifici a prop de Can Xaubet que s’està reformant actualment.

Fins ara, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva només disposava d’un servei a Pineda, el de rehabilitació de Can Xaubet, ja que el CAP depèn directament de Salut. Segons l’alcalde pinedenc, el servei entrarà en funcionament en pocs mesos i té l’objectiu de descongestionar l’Hospital de Calella. Encara no s’ha anunciat oficialment i es desconeixen els detalls d’aquest trasllat.

De fet, l’ampliació de l’Hospital queda ara en una gran incògnita, ja que dependrà de la voluntat del govern que surti de les eleccions al Parlament del 12 de maig el fet de tirar-la endavant o suspendre-la.

De Calella a Pineda

La Corporació porta anys dividint les especialitats entre els hospitals de Calella i Blanes, com és el cas d’oftalmologia, traumatologia o obstetrícia. Ara és l’Hospital de Dia, una àrea polivalent, on s’administren tractaments oncològics, hematològics, com transfusions sanguínies; i tractaments biològics d’algunes malalties, com artritis reumàtica, malaltia inflamatòria intestinal i esclerosi múltiple, etc. És un espai que també s’utilitza per fer algunes tècniques en pacients ambulatoris, com són puncions lumbars o artrocentesi.

Actualment està situat a la planta -1 de l’Hospital i funciona de dilluns a divendres, únicament de dia.

Comparteix el contingut!

Go to Top