Foto-Film inaugura “Quadrets”, l’exposició del curt sobre les Torretes

2024-03-27T20:47:37+01:0027/03/2024|

Foto-Film porta temps treballant en una producció per celebrar el 30è aniversari del Trofeu Torretes de curtmetratges i n’ha fet un tastet amb una exposició a la biblioteca. “Quadrets” és el nom de la mostra; un dels directors i guionistes del curt, Josep Maria Colomer, ha recordat que “abans havíem d’anar al cinema a veure els quadrets”. Ara estan plasmats a les parets de la biblioteca, amb escenes del curtmetratge que ha enregistrat l’entitat audiovisual.

Colomer, el president de Foto-Film Calella, Josep Lluís Fillat, i l’alcalde, Marc Buch, han inaugurat l’exposició que es podrà veure fins el 20 d’abril, dia de l’estrena del curt. Fillat ha destacat que han “creat un període de parlar del passat”, concretament de l’època de la guerra civil, tot “reunint la qualitat de fer cine i de crear vincles entre la gent que hi participa”.

Un centenar de persones i diverses entitats han participat en el rodatge de “Towers”, la història a cavall de la realitat i la ficció sobre un destacament de les brigades internacionals que es va ubicar a les Torretes durant la guerra civil espanyola. Colomer ha explicat que es basa en els textos que l’historiador calellenc Jordi Amat va escriure sobre els batallons i l’arxiu fotogràfic de Joan Noguera amb imatges de 1937.

Comparteix el contingut!

Go to Top