La Setmana Santa enceta la temporada turística amb bones perspectives d’ocupació

  • El Gremi d’Hostaleria del Maresme estima una ocupació d'un 85%, fregant el 95% dissabte i diumenge

Imatge d'arxiu de turistes entrant a un hotel de Calella

2024-03-28T17:10:19+01:0028/03/2024|

La Setmana Santa, punt d’inici de la temporada turística per molts hotels, comença amb bones perspectives pel sector turístic. Segons les dades del Gremi d’Hostaleria del Maresme, el 75% dels hotels estan oberts amb una mitjana d’ocupació del 85%.

El cap de setmana llarg, de quatre dies, que deixa la Setmana Santa continua mobilitzant una gran quantitat de persones que aprofiten aquests dies de festa per viatjar i descansar; i el Maresme es manté com un dels punts turístics de referència. De fet, el pronòstic que donen des del gremi d’hotelers és que les dues nits de dissabte i Diumenge de Pasqua l’ocupació rondarà sobre el 95%.

Des de l’entitat apunten que aquest nivell de reserves es manté a tota la comarca pels dies festius; per Calella es poden veure grups de turistes estrangers, especialment de joves, i també d’esportistes. També són dies en què aprofiten per venir a la ciutat les persones que tenen pisos i cases de segona residència.

Trànsit i Mossos extremen les precaucions 

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, ja ha establert un dispositiu especial per la Setmana Santa. És la primera gran operació especial de l’any i aquesta registra un volum de trànsit molt elevat. Es preveu que aquest dijous i Divendres Sant surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona un total de 575.000 vehicles. Mossos i Trànsit avisen que cal “extremar les precaucions a l’hora de desplaçar-se, especialment durant les tardes”.

La via que concentrarà més desplaçaments serà l’AP7, però tampoc es descarten les retencions a la C-32. Alguns dels punts candents són Mataró, Argentona i Tordera. També es controlarà la seguretat viària amb la col·locació de radars en línia en punts conflictius i Mossos d’Esquadra ja ha preparat un total de 1.719 efectius de trànsit per aquesta setmana.

Comparteix el contingut!

Go to Top