Fe i tradició conviuen a les processons de Calella i Poblenou

2024-03-29T22:44:55+01:0029/03/2024|

Les processons són un dels actes centrals de la Setmana Santa. Poblenou porta molts anys mantenint la tradició i Calella la va recuperar el 2017, sent tots dos actes multitudinaris que congreguen tan les persones més catòliques com les que veuen en els passos que surten per Divendres Sant una tradició.

Els armats han precedit la processó calellenca, ja presents en acabar l’ofici i guiant el recorregut pel casc antic fins a tornar a l’església. La Confraria de Setmana Santa ha tret els passos del Petó de Judes, la Dolorosa i el Crist Jacent, fent un itinerari breu però atapeït que ha respectat el silenci que marca el seu nom.

Abans d’entrar en els anys 70, Calella va perdre la seva processó. La formaven més d’una desena de passos, alguns dels quals encara es conserven a la parròquia. Ha sigut un cop recuperada que ha pres el nom de Processó de la Llum i del Silenci.

A Poblenou, la processó ha variat lleugerament el recorregut aquest any, convidant els Manaies de Banyoles i la Banda de Cerdanyola. Els tradicionals passos del Natzarè, el Crist Jacent i la Verge dels Dolors han tornat a ser els protagonistes de la jornada, sortint de la confraria i aquesta vegada passant primer per la Plaça dels Reis Catòlics, per després baixar per l’Avinguda Mediterrani, girar cap a l’Avinguda Hispanitat i finalment acabant al carrer Vallés.

Els pregoners i la resta d’assistents no han pogut contenir les llàgrimes per l’emoció del moment i l’homenatge que s’ha fet a les famílies dels éssers estimats recentment traspassats. Les confraries també han rebut els aplaudiments del públic i les “saetes” que els hi han cantat des dels balcons, adornats amb les imatges dels passos.

Comparteix el contingut!

Go to Top