El temporal marítim crea un esvoranc de prop d’un metre d’altura a la platja

  • El mar ha engolit bona part de la platja i les onades arriben ben a prop d’elements com les terrasses de les guinguetes

  • Tot i les potents onades i el dia rúfol, hi ha qui continua a la platja jugant a vòlei i, fins i tot, banyant-se

2024-03-31T16:34:02+01:0031/03/2024|

El temporal Nelson ha deixat una imatge gens habitual a la platja, a la zona de les barques: hi ha creat un esvoranc de prop d’un metre d’altura, com si la platja tingués dos pisos de sorra. Les onades, que han superat els 2,5 metres d’alçada, han arribat a tocar de les barques, malgrat en una situació normal hi ha una distància important, i ha desenterrat els ancoratges.

Aquest petit precipici creat per la força del mar causava impressió també en algunes zones com la guingueta Nui Beach, la més pròxima al mar, on les onades s’acostaven força a la terrassa. El temporal s’ha menjat la sorra de bona part de la façana litoral de Calella, reduint la quantitat de km de platja que suposa un dels principals atractius de la ciutat.

Alguns turistes han desafiat les potents onades llençant-se al mar, tot i que per l’època de l’any no hi ha servei de socorrisme. D’altres, han decidit quedant-se jugant a vòlei sota la pluja o jugar a fer equilibrisme passant pel pas inundat de la Riera Capaspre.

Protecció Civil ha tingut activat l’avís de perill a tota la costa catalana durant els darrers dies pels efectes del temporal Nelson, que dijous va provocar dues morts a Tarragona i dues més a Astúries. Aquest diumenge ha posat fi a l’alerta però ha mantingut la prealerta pel fort onatge.

Les afectacions del temporal han sigut majors a Pineda que a Calella, deixant al descobert l’escullera i inundant passos subterranis. La platja dels Pescadors ha quedat arrasada i les barques a punt d’entrar al mar.

Comparteix el contingut!

Go to Top