Ser més viu que Orange i Más Móvil junts: la història d’un calellenc que es beneficia 18 mil euros de la fusió

Ludovic Pech, CEO d'Orange Espanya, i Meinrad Spenger, CEO de MásMóvil, anunciant la fusió de les companyies telefòniques

2024-04-01T09:25:47+01:0001/04/2024|

Fa ja diversos anys que es parla de la fusió de dues grans companyies telefòniques, Orange i Mas Móvil. Durant aquest temps, les companyies han anat perfilant l’acord, decidint que tindrien una participació per igual del 50%, i fa tot just uns dies que han formalitzat la fusió després de seguir tots els tràmits burocràtics. Fins i tot ha hagut de ser aprovada per la Comissió Europea, que veia amb recel que es pogués crear un monopoli per la reducció de la competència a Espanya. De fet, de la fusió neix l’operador de telecomunicacions més gran de l’Estat pel que fa a número de clients, amb 37 milions de línies entre fixe, mòbil i televisió de pagament.

D’aquesta fusió multimilionària, valorada en 18.600 miliones d’euros, hi ha un detall que inclou un calellenc, que va ser més viu que les dues grans empreses i ha tingut un paper dins d’aquesta operació internacional.

El domini, part essencial del nom

Es va anticipar a les intencions de dos gegants de la telefonia mòbil i va comprar un element imprescindible a dia d’avui: el domini, que és el nom amb el qual es coneixen a internet les pàgines web, l’enllaç que cal posar al cercador per anar a un determinat portal. 

Va tenir visió de futur i, en el moment que es va començar a parlar de la fusió d’Orange i el grup Más Móvil, l’any 2022, va registrar els dominis dels possibles noms que podia adquirir la nova societat, com OrangeMás, Orangeesmás i el que finalment ha estat el definitiu, MásOrange.

El veí empresari, que ha preferit mantenir l’anonimat, ha anat renovant els dominis a l’espera que es fes efectiva la fusió i que les companyies s’interessessin pel nom. De tot el reguitzell de noms que va adquirir, la companyia li va fer una oferta ridícula el juliol del mateix any 2022, de 20 euros, però la va rebutjar. 

18 mil euros per dos dominis

Un cop les dues companyies van veure que tirava endavant la seva unió, un bufet d’advocats amb seu a Madrid va contactar de nou amb el calellenc per fer-li una oferta més en ferm, de 5 mil euros. Ja era finals de gener de 2024, però la va tornar a rebutjar en considerar-la també massa baixa, i va fer una contraoferta de 30 mil euros. Finalment, van pactar-ne la meitat per dos dominis, masorange.com i masorange.es. Però per un error de l’operadora, ha sortit beneficiat i ha acabat percebent 18 mil euros, 9 mil per cadascun dels dominis. 

A més de l’internacional i de l’espanyol, el veí de Calella també té reservats altres noms corresponents a altres països europeus i africans, motiu pel qual encara podria vendre’n algun més.

El logotip que s’ha filtrat de la fusió té el mes i la O oberta. (Foto: BandaAncha)

L’antecedent: la fusió de caixes catalanes

No és la primera vegada que aquest calellenc reserva dominis de la possible unió d’empreses. Ja ho va fer l’any 2010, quan es van fusionar Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa. En aquell moment, va apostar per Caixa CTM, apostant per les sigles dels diferents bancs, però finalment el nom que van escollir és Caixa Catalunya i no va arribar a bon port.

Comparteix el contingut!

Go to Top