El carrer Roser passarà a ser de plataforma única

  • Els veïns reclamaven millores al carrer, que està mancat d'inversions des de fa anys

  • L’Ajuntament preveu invertir 340 mil euros per renovar les canonades de fibrociment i modificar l'estètica del carrer seguint la de la plaça de l'Ajuntament

2024-04-03T08:28:03+01:0003/04/2024|

El carrer Roser serà el pròxim en rebre un rentat de cara. Situat al casc antic, està mancat d’inversions des de fa anys i els veïns reclamaven actuacions. De fet, li havien preguntat directament a l’alcalde en un dels directes que fa a través d’Instagram quan es milloraria aquesta via, formada per un únic tram de carrer i habitatges, pràcticament sense cap establiment comercial. El projecte d’obres preveu una inversió de 340 mil euros per remodelar el carrer i renovar les canonades de fibrociment.

El projecte planteja ampliar l’illa de vianants del casc antic, amb el trànsit restringit únicament als veïns, i que el carrer passi a ser d’un únic nivell, a diferència d’ara que té dues voreres estretes. Tindrà el mateix tipus de pavimentació que la plaça de l’Ajuntament, amb peces de granit grises.

A més de l’aspecte estètic, també inclourà la renovació de la xarxa d’aigua. Es preveu renovar les canonades de fibrociment actual, que contenen amiant -un element cancerigen-, per unes de polietilè. De fet, les canonades de fibrociment són les que més fuites d’aigua pateixen en haver esgotat ja la seva vida útil, tot i que bona part de la xarxa d’aigua potable de la ciutat encara està feta d’aquest material. També està previst separar la recollida de pluvials i residuals.

El projecte també contempla la previsió de pas futur d’infraestructures de telecomunicacions i la substitució d’elements de la xarxa elèctrica, així com punts de llum i caixes de derivació.

En busca de finançament

El projecte es troba en fase d’exposició pública fins a finals d’aquest mes d’abril, obrint la possibilitat que els ciutadans i organitzacions expressin les seves opinions abans que el projecte sigui definitivament aprovat. Malgrat això, l’execució de les obres no serà immediata; podrien no començar aquest any, malgrat el projecte ja estigui redactat. Segons ha dit l’alcalde, Marc Buch, a l’emissora pública, s’ha decidit tenir la proposta per buscar finançament a través de subvencions de les administracions superiors. De fet, al pressupost d’aquest any s’hi inclou una partida de menys de mig milió d’euros per inversions de reposició en la via pública, mentre que el projecte del carrer Miquel Cuní té un cost de més d’un milió d’euros.

Comparteix el contingut!

Go to Top