Els Mossos d’Esquadra vigilaran permanentment les estacions i trens del Maresme

  • Es destinaran més agents per lluitar contra la delinqüència i el vandalisme, una problemàtica que han denunciat diversos usuaris de l'estació de Calella

  • Els episodis de violència s’intensifiquen els caps de setmana amb els grans grups de gent

Imatge d'arxiu d'un agent de Mossos a les vies de tren de Calella. (Foto: Mossos)

2024-04-03T18:43:36+01:0003/04/2024|

Els Mossos destinaran patrulles fixes a les línies de Renfe del Maresme per augmentar la seguretat dels ciutadans. De fet, són diversos els usuaris que han denunciat haver patit furts, robatoris i altres actes vandàlics a l’estació de Calella, també a d’altres del Maresme i fins i tot a l’interior dels trens. També els vigilants de seguretat han denunciat situacions de violència als combois.

Tot i així, encara caldrà esperar per veure els agents, ja que sortiran de les properes promocions de Mossos que es formin a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Pot ser de la promoció que finalitzarà aquest estiu -la mateixa que ha de reforçar la comissaria de Mossos de Pineda de Mar– o de la que entrarà el pròxim curs i, per tant, acabarà l’any 2025.

La idea és que es pugui reaccionar més de pressa davant dels actes de delinqüència i també prevenir-los amb la presència dels agents. La resposta de Mossos també pretén tranquil·litzar als ajuntaments del territori, que ja han manifestat la preocupació per la inseguretat a les estacions de tren.

Fins ara, els Mossos han treballat amb Renfe i altres cossos policials per resoldre conflictes puntuals, però no tenen un patrullatge constant. A més, la delinqüència també ha fet perillar el funcionament adequat del servei degut al robatoris de coure a les infraestructures de Renfe.

Delinqüència intensificada durant els caps de setmana

Els vigilants de seguretat de Renfe també denuncien que els grans grups de gent generen problemes; per exemple els que es formen a l’R1 durant els caps de setmana, sovint de turistes que es dirigeixen a Barcelona que acaben sent  l’objectiu dels lladres, però també de joves en horari nocturn, que aprofiten per anar a les discoteques del territori, i acaben provocant episodis d’agressions als mateixos vigilants.

Actualment, els Mossos d’Esquadra compten amb dues Unitats Regionals de Transport Urbà: la Regió Metropolitana Nord i la Sud.

Comparteix el contingut!

Go to Top