La consellera d’Igualtat i Feminismes obre els actes de campanya de Calella per les eleccions catalanes

  • Quatre dones calellenques han explicat les seves experiències personals i professionals al voltant del feminisme, en un acte moderat per la presidenta d’ERC Calella, Neus Pociello

  • Destaquen les absències del líder republicà, Xavier Ponsdomènech, i els dos regidors, Míriam Sellés i Joan Ferrer, que estaven a les comissions informatives del ple

L'acte sobre polítiques feministes s'ha celebrat a la plaça de l'Església

2024-04-04T20:42:23+01:0004/04/2024|

La campanya electoral pels comicis al Parlament de Catalunya comença oficialment el 26 d’abril, però a la pràctica va arrencar en el mateix moment en què el president Pere Aragonès convocar les eleccions de forma anticipada. I ha estat precisament Esquerra Republicana qui ha fet el primer acte obert al públic a Calella, encapçalat per la consellera d’Igualtat i Feminisme, Tània Verge.

Enmig de la plaça de l’Església i amb quatre calellenques de diferents àmbits, l’acte s’ha convertit en un intercanvi d’experiències al voltant de temes com la regla, l’educació i el masclisme. Hi han participat l’activista i presidenta de l’associació Calellencs amb el Far, Jero López; la llevadora i activista, Elisenda Garsaball; la tècnica de Farmàcia i estudiant de Psicologia, Dejynaboy Álvarez; i la mestra d’educació infantil i primària, Laura Pujal; amb la presidenta d’ERC Calella i assessora del gabinet de la conselleria d’Igualtat i Feminismes, Neus Pociello, com a moderadora.

Les absències destacades han estat les dels tres regidors republicans a l’Ajuntament de Calella, Xavier Ponsdomènech, Míriam Sellés i Joan Ferrer, ja que la conversa sobre polítiques feministes ha coincidit amb les comissions informatives pel ple de la setmana vinent. En canvi, si que hi han assistit l’alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Albert Pla, cap de files de la llista republicana del Maresme, i l’actual diputada al Parlament, Mònica Palacín, a més d’altres militants d’ERC Calella.

Menstruació i tabús

La regla i la darrera gran campanya del departament, el repartiment de productes menstruals gratuïts a les farmàcies, ha estat un dels temes principals de l’acte. La llevadora convidada, Elisenda Garsaball, ha subratllat el desconeixement general de l’úter, no només per part dels homes sinó també de les dones. Les participants i algunes de les assistents han subratllat també la novetat que suposa parlar d’un procés natural que històricament ha estat tabú al mig del carrer.

Per la seva banda, la consellera, Tània Verge, ha destacat la importància de les polítiques feministes com un element transversal a tots els àmbits, des de la salut fins a l’esport, l’educació i el propi àmbit laboral de cada persona. “Si són polítiques de drets fonamentals, han de seure a la taula dels grans” ha afirmat Verge, argumentant la necessitat de la conselleria com a part dels màxims òrgans de govern de la Generalitat.

Tània Verge, número 8 per Barcelona

Verge és una de les conselleres que repeteixen a les llistes republicanes per les eleccions del 12 de maig al Parlament de Catalunya; és la número 8 per la demarcació de Barcelona. És doctora en Ciència Política i s’ha especialitzat en l’àmbit de les polítiques d’igualtat, sent la responsable d’aquest àmbit a la Universitat Pompeu Fabra i assessorant entitats com el Síndic de Greuges de Catalunya, l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere, el Consell d’Europa i AQU Catalunya.

Comparteix el contingut!

Go to Top