Aliança Catalana recull avals a Calella per presentar-se a les eleccions catalanes

  • La candidatura de Sílvia Orriols ha estat dos dies a Calella, recollint una seixantena de signatures

  • Afirmen tenir ja tots els avals necessaris, però busquen aconseguir els màxims possibles per evitar que la Junta Electoral els invalidi

2024-04-05T18:15:12+01:0005/04/2024|

Aliança Catalana ha estat avui a la plaça de l’Església recollint avals per presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. És la segona vegada que el partit liderat per l’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, munta una taula a la nostra ciutat i la coordinadora de la formació al Maresme, Marta Balcells, explica que en les dues jornades han aconseguit “unes 50 o 60 assignatures”, una quantitat similar a la d’altres municipis de la comarca.

La diferència entre els municipis és el tracte rebut. Balcells afirma que “hem tingut molt bona acollida a Calella, de fet, quan hem vingut ens estaven esperant”, però destaca que “hem de donar gràcies a la Policia Local i els Mossos perquè ens han donat molt de suport i ens han ajudat molt. A Calella no hem tingut cap problema, però a Premià de Mar, a Arenys de Mar i a Arenys de Munt si que n’hem tingut”. De fet, la policia ha hagut d’intercedir en algunes poblacions per aldarulls.

Els militants d’Aliança Catalana asseguren que ja tenen els avals necessaris per presentar-se a eleccions, però preveu que la Junta Electoral en tombarà alguns per no considerar-los vàlids i busquen aconseguir els màxims possibles. “Millor tenir de més que de menys”, considera la coordinadora maresmenca.

Un cop s’hagin celebrat les eleccions al Parlament, la intenció del partit és crear agrupacions als municipis, entre ells Calella.

Alhora, la candidatura de Ponsatí i Graupera que opta al 12-M

L’altre partit que ha hagut de buscar els avals de pressa i corrents en avançar-se les eleccions és Alhora, la candidatura que han impulsat l’eurodiputada Clara Ponsatí i el filòsof Jordi Graupera. Alhora ha assegurat que ha aconseguit superar en més d’un 20% el mínim que exigeix la Junta Electoral.

Les formacions han d’aconseguir com a mínim el 0,1% del cens a cada província per poder optar als comicis electorals.

Comparteix el contingut!

Go to Top