Una massa de pols africana empitjora la qualitat de l’aire aquest cap de setmana

  • Els punts àlgids de la calitja seran entre diumenge i dilluns

Les partícules en suspensió deixen el cel d'un color marronós

2024-04-06T15:07:33+01:0006/04/2024|

La pols africana del Sàhara tenyirà el cel a partir de dissabte a causa de la borrasca Kathleen. La calitja provocarà un empitjorament notable de la qualitat de l’aire per les partícules en suspensió que deixa la pols; un efecte clar d’aquesta polseguera és que el cel adquirirà un to més marronós.

Els avisos meteorològics indiquen que afectarà gran part del territori de Catalunya i Espanya. Pel que fa a Calella, la calitja arriba aquest dissabte cap a les 17 de la tarda i s’estendrà pràcticament durant tota la jornada de diumenge i dilluns. A partir de dimarts, la pols africana marxarà per una baixada de la pressió atmosfèrica provinent de l’Atlàntic, que renovarà les masses d’aire i expulsarà la calitja.

Partícules en suspensió

El més perillós de la pols són les partícules PM10, les quals contaminen l’aire, ja que una gran exposició pot provocar problemes de salut com ara irritació de les vies respiratòries, que s’agreugin les malalties respiratòries com l’asma o la bronquitis, augment del risc de malalties cardiovasculars i, fins i tot, problemes neurocognitius.

Per evitar aquests problemes, es recomana limitar les activitats a l’aire lliure, especialment les que requereixen un esforç intens, i també es pot optar per portar mascareta per evitar respirar la pols.

Comparteix el contingut!

Go to Top