Ja es poden adquirir els abonaments gratuïts per viatjar en tren a partir de maig

  • Renfe incorporarà al servei targetes sense contacte que seran recarregables

Els títols amb suport TSC s’adquireixen directament a les màquines automàtiques

2024-04-10T23:05:56+01:0010/04/2024|

Els calellencs que van en tren ja poden comprar els bitllets gratuïts per viatjar a partir de maig i fins al mes d’agost. La novetat és que Renfe acomiada les targetes magnètiques i introduirà al servei de Rodalies bitllets amb suport TSC, és a dir, targetes sense contacte.

L’avantatge d’aquestes targetes és que són recarregables i són més difícils de malmetre’s, ja que no s’han d’introduir per la ranura, com si fan els títols de suport magnètic. Tanmateix, això suposa un problema per les estacions de tren que no disposen de màquines validadores de bitllet amb tecnologia sense contacte. A l’estació de Calella n’hi ha alguna, però no totes les màquines tenen incorporat aquest dispositiu. Això pot suposar un problema, sobretot a les hores punta del dia, on hi ha el risc que es formin cues per poder accedir al tren.

Els títols amb suport TSC s’adquireixen directament a les màquines automàtiques i són habituals a la resta del país, com per exemple a Madrid, Astúries o Màlaga. A Catalunya, funcionen amb aquest sistema les targetes de la T-mobilitat i en el cas dels abonaments recurrents que funcionen ales línies de Rodalies: l’R1, R2, R2 Nord, R2 Sud, R3,R4,R7 i R8. Per recarregar les TSC a futur, també s’haurà de fer amb les màquines automàtiques, renovant l’abonament gratuït un cop caduqui el 31 d’agost.

Els abonaments gratuïts continuaran funcionant de la mateixa manera. S’ha de dipositar una fiança de 10 euros pel servei de Rodalies, i en el cas de Regionals i de Mitjana Distància són 20 euros. Si s’han realitzat en aquests quatre mesos un mínim de 16 viatges, l’import es retornarà. Si el pagament s’ha fet amb targeta, la devolució serà automàtica, i si s’ha fet en metàl·lic, s’han de reclamar els diners a les estacions, tot i que el procés pot ser més embolicat per l’usuari, ja que necessita conservar el títol, el DNI i el justificant de compra.

Comparteix el contingut!

Go to Top