Protagonitza la teva vida

2024-04-11T19:34:07+01:0011/04/2024|

Ets el protagonista de la teva vida, encara que moltes vegades hagis cedit a aquest paper a altres persones. Encara que sovint no et recordis d’escoltar-te ni et sentis capaç de dir en veu alta el que desitges i necessites, per si molesta o no agrada.

Ets la persona que decideix si hi va o ve. Que escull entre dreta o esquerra. La que pren l’impuls per aixecar-se cada dia i escriu el guió de cadascuna de les seves hores.

Encara que faci mal llegir-lo, ets tu la persona que escull deixar passar oportunitats perquè no se sent a l’alçada de les expectatives d’altres ni de les pròpies… La persona que s’espanta i decideix sortir corrent en lloc d’afrontar o  que s’amaga rere de mil excuses que ja fa mil anys que no se sostenen. La persona que posa totes les seves obligacions per davant i a qui mai no li queda un moment per pensar i sentir què és el que realment desitja i moure’s per aconseguir-ho. Deixa de buscar culpables, de retreure a la vida, encara que sigui injusta sovint, perquè les coses no surten bé. Deixa de buscar coartades per explicar per què et quedes quiet quan desitges moure’t i prefereixes somiar a viure. Deixa d’inventar històries en què els altres t’obliguen a no viure perquè ets tu qui no viu sabent que els anys passen i la vida es desgasta…

Encara no has entès que perds un temps valuós ocultant-te de mirades alienes pensant que si les mantens allunyades estaràs fora de perill, quan en realitat, la que més mal et fa és la teva pròpia. Que fuges d’enfrontar-te al teu passat i aquest passat et perseguirà fins que el miris als ulls… Que t’escaqueges d’escoltar el que et dol i dir en veu alta allò que no t’atreveixes a dir i, en realitat, quan ho facis t’alliberaràs. Que el que t’espanta no és gairebé res i s’esvairà quan facis servir aquest valor que no utilitzes mai per travessar-lo. Que ja és hora de prendre decisions… Adona’t ja que encara et rebutges a tu mateix i de com és de difícil construir una vida real des d’aquesta sensació i esperar que sigui amable amb tu.

Ets el protagonista de la teva vida, tant si t’agrada com si no. Tant si deixes que d’altres escriguin el guió o l’escrius tu de mala gana permetent situacions que et colpegen i fugint d’allò que realment et fa sentir bé i desitges per què creus que no t’ho mereixes.

No només et permetis somiar d’amagat… Camina.

Ets el protagonista de la teva vida… Per què no et dones una oportunitat?

Comparteix el contingut!

Go to Top