Festimatge

2024-04-12T17:51:27+01:0012/04/2024|

Aquesta setmana és obligat parlar del Festival de la Imatge de Calella, el FESTIMATGE, que enguany arriba als 19 anys d’existència…

Considero aquesta festa de la fotografia i el cinema una mica meva, com també hi considero Foto-Film Calella, l’entitat que vam veure néixer de la mà d’en Santiago Marrè l’any 1966… Des dels inicis, s’ha treballat per la difusió de la cultura de la imatge des de diferents aspectes i sentits…

El Cinema fou protagonista dels inicis… El format 9,5 (nou i mig) és el més antic… La primera Trobada Internacional la tenim l’any 1971 i encara continua vigent… Relació personal amb participants i aficionats, sortida cultural, mercat del col·leccionista, projecció en format original i, des dels darrers anys, una projecció de cinema patrimonial i de recerca que ens ofereix la Filmoteca de Catalunya…

La Fotografia va començar més tard però amb molta embranzida… El Torretes de Fotografia aquest any arriba a la 48na edició… Només ens en falten dues pel 50è aniversari (esperem arribar-hi)…

Els concursos de Cinema Amateur, que ara anomenem Curtmetratges, han anat passant del sistema clàssic de cinema, al vídeo i ara al format digital… Amb l’edició d’aquest any, encenem 30 espelmes al Pastís d’Aniversari!… Des del 1994, ens avalen 30 anys organitzant aquesta competició que dona oportunitats i prestigi als cineastes professionals i aficionats participants d’arreu del món, obrint una gran finestra (llegir pantalla) a la seves obres…. Cal recordar, però, que des del 1966 hem anat “picant pedra”… FFC està treballant des de fa quasi seixanta anys per la cultura de la imatge a la nostra ciutat, i a vegades penso, (és una opinió estrictament personal), que aquesta dedicació no ha estat valorada al nivell que mereix…

Dissabte dia 13 doncs, inauguració del Festimatge, el festival que, des del 2006, uneix la Trobada Internacional de Cinema format 9,5 (nou i mig), Exposicions Fotogràfiques i Trofeus Torretes de Fotografia i Curtmetratges… A les 19h ens trobem a Can Saleta, on rebrem la benvinguda i podrem saludar alguns dels “soldats” que han participat al film “TOWERS”, i en acabar l’acte protocol·lari a l’Auditori, cap a l’Ajuntament Vell que allà ens espera l’exposició fotogràfica “Pertegaz”… Diumenge al matí a les 11 h., inauguració de les exposicions a la Fàbrica Llobet, amb assistència i parlaments d’alguns autors protagonistes…

Per avui res més, tenim un mes d’activitats foto-cinematogràfiques que no ens podem perdre…

Colo, dijous 11-abril-2024

Comparteix el contingut!

Go to Top