El Festimatge exposa la vida personal i les creacions del dissenyador Manuel Pertegaz

2024-04-13T21:00:51+01:0013/04/2024|

Manuel Pertegaz és un dels dissenyadors espanyols d’alta costura més reconeguts. Fragments de la seva vida personal i també de les seves creacions s’exposen ara a l’Ajuntament Vell, en una mostra que planteja un viatge en el temps a través de la moda i de la fotografia de moda.

Pertegaz és l’exposició principal del Festimatge, el Festival de la Imatge de Calella. El president de Foto-Film Calella, Josep Lluís Fillat, i un dels coordinadors de les exposicions, Guillem Torné, l’han inaugurat aquest dissabte juntament amb Ángel Tribaldos, representant de la casa Pertegaz. Tribaldos, mà dreta del modista durant la major part de la seva carrera, ha bromejat sobre “l’atracament” de Foto-Film amb les fotografies de la col·lecció personal del dissenyador. De fet, Pertegaz té una vinculació amb Pineda i Fillat el coneixia personalment; una de les fotografies que es mostren és del modista i de l’actual president de Foto-Film i exalcalde de Pineda, amb data de 2004.

Torné, Fillat i Tribaldos durant la inauguració de l’exposició

Pertegaz va ser el primer dissenyador que va conquerir la Cinquena Avinguda de Nova Yok i que va arribar a obtenir l’Oscar de la Costura de la Universitat de Harvard. Va arribar a vestir estrelles de Hollywood com Ava Gardner, Grace Kelly i Audrey Hepburn, a més de figures com la primera dama dels Estats Units, Jackie Kennedy. També va dissenyar el vestit de núvia de la Reina Letizia en el seu casament amb Felip VI.

L’exposició es pot veure fins el 24 de juny a l’Ajuntament Vell, sent la fotografia l’element principal, però també amb un dels vestits que va crear el modista com a símbol de la seva prolífica carrera.

Comparteix el contingut!

Go to Top