Els majors de 36 anys ja poden demanar l’ajuda al lloguer

  • La subvenció pot anar dels 20 als 200 euros mensuals

  • Els sol·licitants hauran d’estar empadronats a l’habitatge i tenir uns ingressos inferiors als 24.300 euros

2024-04-19T16:28:49+01:0019/04/2024|

La Generalitat obre una nova convocatòria d’ajudes al preu del lloguer, aquesta vegada pels adults d’entre 36 i 64 anys. Ja es pot fer la sol·licitud de les subvencions, que podran anar des dels 20 fins als 200 euros mensuals. La data màxima per demanar-la és el 10 de maig. En aquesta convocatòria, les ajudes no es donaran per l’ordre d’arribada, sinó que es valorarà cada cas.

Per poder accedir a la convocatòria és imprescindible tenir la residència legal a Catalunya, estar empadronat a l’habitatge i que els ingressos no superin els 24.301,58 euros. També hi han altres requisits, com que el preu del lloguer sigui inferior als 900 euros en el cas d’un habitatge o 450 €/mes si es tracta només d’una habitació. A més, es demana que s’estigui al corrent de tots els pagaments i que el sol·licitant no tingui cap parentiu amb l’arrendador del pis.

Aquestes subvencions deixen fora als usuaris que visquin en un pis administrat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, és a dir, que siguin de propietat pública o de lloguer social.

Juntament amb la sol·licitud, s’haurà de presentar el document d’identitat, el contracte i els rebuts del lloguer, el certificat de convivència i el justificant d’ingressos. És imprescindible facilitar les dades bancàries del compte per rebre l’ingrés i també és possible que es requereixi el llibre de família.

Aquesta subvenció forma part del paquet d’ajudes que entren dins del Pla per al dret de l’habitatge. La tramitació es pot fer a través de 3 canals: fent la sol·licitud directament a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, o mitjançant el Consell Comarcal del Maresme com a intermediari, enviant una instància genèrica a la seu electrònica o presencialment a l’Oficina d’Habitatge del Maresme, situada a Mataró. També l’oficina calellenca, situada a la plaça Vicenç Ferrer, ofereix assessorament per fer la tramitació.

Comparteix el contingut!

Go to Top