Foto-Film Calella estrena aquest dissabte el curtmetratge “Towers”

  • El curt rememora el destacament republicà que es va situar a les Torretes durant la Guerra Civil

  • S'estrenarà en el marc del Festimatge per commemorar el 30è aniversari del Trofeu Torretes de Curtmetratges

2024-04-19T08:48:56+01:0019/04/2024|

#sortimdecasaCalella Foto-Film estrena aquest dissabte “Towers”, el curt que commemora el 30è aniversari del Trofeu Torretes de Curtmetratges alhora que rememora la memòria històrica. L’estrena és aquest dissabte a les 19:00h a la Sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri, en el marc del Festimatge que organitza Foto-Film Calella, i l’entrada és gratuïta. 

El film narra la història de la Margaret, una noia escocesa que representa la primera guanyadora del Torretes amb un curt sobre el seu avi, qui formava part de les Brigades Internacionals en el destacament que hi havia a la nostra ciutat. Des d’Escòcia, la Margaret ve a Calella per explicar el seu audiovisual però es trobarà en una situació inesperada. Com que la protagonista és originària d’Escòcia, el curt té el nom d’un dels principals símbols de Calella en anglès: “Towers”.

La pel·lícula està inspirada en els textos que l’historiador calellenc Jordi Amat va escriure sobre els batallons i l’arxiu fotogràfic de Joan Noguera amb imatges de 1937. Està dirigida per Josep Maria Colomer i Marçal Mora i ha comptat amb la participació de més d’un centenar de persones, entre socis de Foto-Film, altres entitats de la ciutat i particulars que s’han volgut sumar a aquesta història a cavall entre la realitat i la ficció.

Comparteix el contingut!

Go to Top