Sant Jordi recupera l’ambient amb la Fira del Llibre i la Rosa al centre històric

  • La plaça de l’Església i la de l’Ajuntament llueixen plenes de parades de llibres, roses i altres productes

  • Un drac recuperat del Parc Dalmau s’erigeix com a atractiu per fotografiar-se

2024-04-23T12:38:17+01:0023/04/2024|

La diada de Sant Jordi ha començat assolellada, malgrat l’amenaça de pluja s’avança cap a la tarda, i amb parades de tot tipus en una Fira del Llibre i la Rosa que crea un itinerari entre la plaça de l’Església i la de l’Ajuntament. Potser és la previsió meteorològica la que fa que la fira tingui una gran afluència de visitants aquest matí tot i ser un dia laborable.

Els llibres i les roses són els protagonistes de la diada, com no podia ser d’altra manera, amb flors de diferents colors -tot i que la vermella és sempre la més desitjada- i llibres de tot tipus tant per grans com per petits.

Un drac, atractiu fotogràfic

Un gran drac s’ha convertit en l’atractiu fotogràfic de la Fira del Llibre i la Rosa, fent honor a la llegenda de Sant Jordi. Antigament, estava al Parc Dalmau, però l’havien malmès i havia quedat oblidat. El regidor de Fires, Josep Grima, explica que el va trobar per casualitat i l’ha fet restaurar per aquest dia. Els més petits se’l queden mirant embadalits, però també a la gent gran li ha agradat: els residents del Casal de Fàtima també han gaudit del drac.

Productes solidaris

Llibreries, entitats, escoles i partits polítics venen llibres, roses i altres productes, alguns d’ells de caràcter solidari. És el cas del punt de llibre que recapta fons per millorar l’Àrea d’Hospitalització d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, una iniciativa impulsada per Gemma Masdeu que es pot trobar a les parades de les escoles El Far, La Minerva i Freta i també de La Llopa i El Faristol. Té un preu de 2 euros, amb l’objectiu de contribuir per arribar als 7,5 milions necessaris per renovar les zones d’hospitalització dels petits amb càncer.

També hi ha parades d’entitats que recapten fons pels animals, com és el cas de l’ADIAP, La Huella de Rosy o Sartilu, i Oncolliga que també té la lluita contra el càncer com la seva causa principal. L’autora calellenca Mireia Bosch ha fet una donació del seu poemari a Oncolliga per contribuir a la causa.

A la Fira, però, també s’hi venen altres productes relacionats amb la diada i la llegenda de Sant Jordi, com és aquest drac fet de forma artesanal, així com d’altres elements realitzats per les entitats de la ciutat.

Entre les dues places, se celebren, durant tot el dia, activitats familiars com contacontes, espectacles i un concert de tancament.

Comparteix el contingut!

Go to Top