Un expolicia de Calella, relacionat amb un grup criminal de tràfic de drogues en el Cas Polen

  • L’exagent va ser detingut i posat en llibertat; també hi està implicat el fill i cinc persones més de l’Alt Maresme

  • Els Mossos han intervingut diferents tipus de drogues i un caiman

Imatge de les entrades dels Mossos als municipis maresmencs. (Foto: Mossos)

2024-04-24T18:11:21+01:0024/04/2024|

Un exsergent de la Policia Local de Calella ha estat detingut i posat en llibertat relacionat amb una organització criminal dedicada al tràfic de droga a l’Alt Maresme, en l’operació coneguda com Cas Polen. També ha estat detingut el seu fill i cinc persones més, d’edats compreses entre els 29 i els 68 anys, acusats d’un delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar a l’octubre de 2023 amb la detenció d’un home a Palafolls per la venda d’unes 300 plantes de marihuana. Els Mossos d’Esquadra van fer cinc detencions més per obtenir la informació d’un possible grup criminal dedicat al tràfic de drogues ubicat a l’Alt Maresme.

El passat 17 d’abril es van fer quatre entrades simultànies a domicilis de Tordera, Santa Susanna i Pineda de Mar, un d’ells de l’expolicia del cos calellenc i del seu fill. Es van detenir set presumptes responsables de la banda criminal i es van intervenir més de 13 kg de marihuana, uns 1.800 g d’haixix, més de 250 g d’amfetamina, uns 400 g de ketamina, gairebé 450 g de metamfetamina i uns 800 g de cocaïna, a més d’unes 1.300 plantes de marihuana i 5 vehicles utilitzats pels criminals en les seves actuacions. Les substàncies estaven preparades en petites dosis per subministrar-les al mercat.

Un caiman localitzat en un dels registres

A més del reguitzell de drogues, els agents també van trobar un caiman en un domicili de Tordera del qual ningú es feia responsable. La Unitat de Medi Ambient dels Mossos va traslladar el rèptil a un centre especialitzat ja que és un animal perillós i la seva tinença està estrictament regulada.

La investigació continua oberta i no es descarta que puguin haver-hi més detencions en els propers dies.

Comparteix el contingut!

Go to Top