Cinc restaurants i productors calellencs participen a les jornades de la maduixa

  • Els restaurants Neska Polita Vinoteca i el Rebost del Bisbe ofereixen plats especials amb maduixes del Maresme

  • També la UMAC, la Pastisseria Sauleda i Agrogust se sumen al Temps de Maduixes

2024-05-01T12:25:11+01:0001/05/2024|

L’aula restaurant de l’Institut Bisbe Sivilla i el restaurant Neska Polita Vinoteca participen al “Temps de Maduixes” fent plats especials amb aquest producte local. També s’hi suma la Unió de Maduixaires de Calella (UMAC) com a productors, l’empresa calellenca Agrogust i la Pastisseria Sauleda com a elaboradors de melmelades i dolços.

Fins el 2 de juny, se celebren les jornades gastronòmiques de la maduixa, organitzades pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, en les quals hi participen restauradors, elaboradors i productors de 17 municipis.

Propostes gastronòmiques

El Neska Polita Vinoteca ofereix un magret d’ànec amb compota de maduixes i un cebiche amb vieires, fruita de la passió i maduixa del Maresme; maridat amb una Serralada de Marina Pansa Blanca, un vi de la Masia Can Roda.

Per la seva banda, el Rebost del Bisbe ofereix un salmorejo de maduixa i una mousse de maduixa i coco; acompanyat amb un Raventós Pansa Blanca, un vi de la DO Alella. Aquests plats només estaran disponibles els dimecres i dijous.

El producte específic d’Agrogust és la melmelada de maduixetes amb gerd, elaborades amb maduixes de Calella, i la Pastisseria Sauleda té diferents opcions com bandes de full, mousse, tartaletes i mil fulles de crema, totes elles amb maduixes.

La UMAC ven directament dels camps calellencs diverses varietats d’aquest fruit, com l’Albion, la Monterrey, la Gaviota i la maduixeta de bosc.

Les maduixes es cultiven a Calella des de 1920

Les maduixes són un dels cultius més coneguts de la ciutat i se’n conreen diverses varietats, com els maduixots. Tradicionalment, havien estat una fruita silvestre que s’obtenia per recol·lecció, però al segle XVIII es va començar a implantar al Maresme. A partir dels anys vint, el conreu de maduixes es va començar a estendre per Calella, arribant fins al dia d’avui.

Comparteix el contingut!

Go to Top