Junts presumeix d’haver iniciat a Calella un moviment en pro de la seguretat i contra la multireincidència

L'acte s'ha celebrat a la plaça de l'Església. (Foto: CalellaCOM)

  • La seguretat ha centrat bona part de l’acte de campanya de Junts a Calella amb Buch afirmant que “dels problemes, o en parlem nosaltres o en parlaran els altres” i mirant de reüll els partits d’extrema dreta que utilitzen la multireincidència com a arma. L’exconseller Josep Rull ha destacat la necessitat de millorar els resultats educatius i el sistema de finançament de Catalunya.

2024-05-06T10:24:32+01:0005/05/2024|

Junts presumeix que Calella va ser el bressol d’un clam a favor de la seguretat i contra la multireincidència liderat per l’alcalde, Marc Buch. “Si algú va començar aquest moviment sobre el tema de la seguretat en aquest país va ser Calella, seguit per tots els alcaldes del Maresme”, ha afirmat la diputada calellenca Glòria Freixa en l’acte de campanya per les eleccions del 12-M que el partit encapçalat per Carles Puigdemont ha celebrat a la plaça de l’Església.

La seguretat ha estat un dels temes principals, amb Freixa, Buch, Josep Grima i l’exconseller Josep Rull coincidint en què cal parlar de la multireincidència, tot i mirar de reüll els partits d’extrema dreta que han fet d’aquesta qüestió una arma política. “No podem permetre que l’extrema dreta ens marqui l’agenda”, ha dit Grima, recolzat per Buch que ha sentenciat que “dels problemes, o en parlem nosaltres o en parlaran els altres”, destacant el traspàs de competències en immigració que Junts va pactar amb el govern espanyol.

Rull, un dels exconsellers del govern Puigdemont que va ser empresonat, ha parlat de la delinqüència des de dues vessants: “l’exclusió social i la voluntat d’enriquir-se”. Rull ha explicat la seva experiència de conèixer persones a la presó que guanyaven més de 5 mil euros al mes amb robatoris i furts i que rebutjaven treballar, una situació contra la qual l’exconseller ha dit que calia defensar-se.

Rull també s’ha referit a l’educació subratllant la necessitat de millorar els resultats educatius i reduir la segregació escolar, reclamant també un sistema de finançament que beneficiï Catalunya.

L’acte de Junts ha comptat amb diversos alcaldes del Maresme, com la de Sant Pol, Montserrat Garrido, d’Òrrius, Xavier Masgrau, de Vilassar de Mar, Laura Martínez i de Cabrera, Òscar Fernández. També amb el president comarcal, Carles Bosch, i la diputada i número 8 de la llista liderada per Puigdemont, Judith Toronjo, a més de tots els regidors de Junts de l’Ajuntament de Calella.

Diferents alcaldes i autoritats de Junts han assistit a l’acte. (Foto: CalellaCOM)

Comparteix el contingut!

Go to Top