Calella surt de l’emergència per sequera i es podran reomplir piscines

  • El canvi de fase permetrà que es puguin omplir les piscines públiques i comunitàries sense que s'hagin de considerar refugis climàtics

  • El consum per habitant i dia puja dels 200 als 230 litres, però continua prohibit netejar i regar amb aigua potable

Només es podran omplir les piscines privades sempre que disposin de sistema de recirculació d’aigua

2024-05-07T17:32:05+01:0007/05/2024|

El govern ha rebaixat les restriccions de la sequera, decretant que els 202 municipis que depenen del sistema Ter-Llobregat passin de la fase d’emergència a la d’excepcionalitat. Calella és una de les localitats que ha aconseguit aquest canvi de fase gràcies a les pluges de les últimes setmanes, que han fet que els embassaments d’aigua superin el 25% de la seva capacitat.

El més destacat és que la fase d’excepcionalitat permet reomplir les piscines públiques i comunitàries sense que sigui necessari declarar-les refugis climàtics per poder fer-ho, donant ales al sector turístic que s’havia posat en peu de guerra. De fet, els ajuntaments també havien criticat que se’ls traspassés la responsabilitat de fer aquesta declaració i demanaven concreció a la Generalitat. En canvi, les piscines privades d’ús individual o unifamiliar només es podran omplir si disposen de sistema de recirculació d’aigua i s’utilitza la mínima quantitat indispensable.

Amb el canvi de fase, també es s’augmenta el topall de consum diari dels 200 fins als 230 litres d’aigua per habitant. A més, els usuaris industrials hauran de reduir el consum d’aigua al 15%, envers dels 25% que hi havia en la fase d’emergència. El mateix passa amb els usos ramaders, que es veurà reduït el consum al 30% i no en el 50%. Pel que fa als usos recreatius en zones urbanes, el consum baixa al 15%. També s’han rebaixat les restriccions per la reducció del consum i l’augment de la producció d’aigua regenerada i dessalada.

Prohibicions que es mantenen

La fase d’excepcionalitat és la quarta de les 7 que conté el pla de sequera. Tot i que s’han relaxat algunes mesures, continuen mantenint-se algunes prohibicions, com l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat o el reg de gespa, excepte en superfícies destinades a la pràctica esportiva federada, com camps de futbol o pistes de tenis.

També es manté la prohibició de l’ús d’aigua potable per la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis.

Comparteix el contingut!

Go to Top