El Consell Comarcal incorpora les violències vicària, obstètrica i digital al protocol maresmenc

  • El document obligarà als poders públics a actuar amb agilitat per castigar els agressors i protegir les víctimes

2024-05-07T09:46:16+01:0007/05/2024|

Les violències vicària, obstètrica i digital s’incorporen al protocol per l’abordatge de les violències masclistes del Maresme. El Consell Comarcal ha actualitzat el document amb la premissa que aquestes violències també són una vulneració dels drets humans a les quals se li ha de donar una resposta.

El protocol introdueix també el concepte de “diligència deguda” per obligar a les institucions públiques a actuar per prevenir, investigar, perseguir, castigar i reparar adequadament els actes de violència masclista i protegir-ne les víctimes.

L’objectiu del document ha estat adaptar-se a la nova legislació per ampliar l’actuació en àmbits on també es vulneren el dret de les dones, com en el laboral, el sanitari, el digital, el referent a la vida política i l’educatiu.

A més, el nou text redueix els quatre àmbits d’intervenció, que fins ara eren prevenció, detecció, atenció i recuperació, a només dos: prevenció i reparació integral. L’objectiu principal és preservar els drets de dones, infants i adolescents per evitar la revictimització i el maltractament addicional per un dèficit en la intervenció dels organismes públics.

El protocol ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Maresme amb el suport de la Diputació de Barcelona. Per elaborar l’actualització del document, també s’ha comptat amb la col·laboració entre el Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE).

Comparteix el contingut!

Go to Top