Comença la jornada electoral als quatre col·legis calellencs

2024-05-12T15:27:11+01:0012/05/2024|

Ja estan oberts els col·legis electorals on 13.357 calellencs podrem votar per decidir el futur president o presidenta de Catalunya. Aquests col·legis són els habituals: la Fàbrica Llobet, l’Escola Pia del carrer Jovara, el Freta -que s’ha dividt en dues sales- i la biblioteca.

Es podrà votar fins a les vuit del vespre, i per fer-ho caldrà mostrar algun document acreditatiu, com el DNI, el passaport o el carnet de conduir. En tots els casos han de tenir fotografia i no es consideren vàlides les fotocòpies.

La jornada electoral s’ha estat desenvolupant sense incidències remarcables. A primera hora del matí han arribat els carters de Correus per portar el vot per correu i la Policia Local s’ha acostat també als col·legis per comprobar que tot anès bé. Els apoderats dels diferents partits també supervisen les votacions i han demanat a les meses les actes de constitució.

13.357 calellencs podran votar per decidir el futur president o presidenta de Catalunya.

Es presenten un total de 16 candidatures, les més conegudes són el PSC, ERC, Junts + Puigdemont per Catalunya, Vox, la CUP, Comuns Sumar, Ciutadans i el PP. Un dels partits menys coneguts però al qual les enquestes li pronostiquen l’entrada al Parlament és Aliança Catalana. També es presenten a les eleccions Alhora, el Front Obrer, el Partit Animalista, el Partit Comunista, Esquerra per Espanya, Per un Món més Just, i Retallades Zero.

Si els calellencs no volen dipositar el seu vot a cap d’aquestes candidatures,  tenen tres opcions: el vot en blanc, el vot nul i l’abstenció.

L’abstenció, o no anar a votar, beneficia als partits que es representen, ja que redueix la participació global i resulta més fácil per tots els partits de conseguir més escons.

El vot nul, té les mateixes conseqüències que l’abstenció, amb la diferencia ha d’anar a votar. Un vot nul és aquell que conté dins el sobre quelcom que no sigui una de les paperetes electorals, o si aquestes estan guixades o contenen missatges.

El vot en blanc, en canvi, si que engreixa el percentatge de la participació i, per tant, qui vota en blanc posa més difícil a tots els partits per igual obtenir representació plenària. Per votar en blanc, només s’ha d’introduir el sobre dins l’urna buit, sense cap papereta.

Comparteix el contingut!

Go to Top