Entra en vigor l’ordenança que apuja la taxa de terrasses un 80% i prohibeix pissarres i penjarelles

  • A partir d’avui, bars, restaurants i hotels hauran de mostrar una identificació amb el nombre de taules i cadires que tenen a la terrassa

  • Només els establiments que venen flors, fruites i verdures i premsa podran tenir expositors i reclams davant de les façanes

2024-05-18T10:33:49+01:0013/05/2024|

Aquest dilluns ha entrat en vigor la normativa que regula l’espai de via pública que poden ocupar els establiments de restauració i comercials, una ordenança que va començar amb polèmica perquè apujava la taxa de les terrasses gairebé un 80%, passant de 0,68 a 1,23 euros per taula i dia, un increment molt criticat per alguns partits de l’oposició i convertint-la en una de les més cares de la comarca. El govern la justifica perquè no es modificava des de fa més de 25 anys. Aquesta pujada de preu, però, no s’ha començat a aplicar encara perquè no s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) ni al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El preu varia, de fet, en funció de l’àrea de Calella on estigui situat el bar, restaurant o hotel, anant dels 140 euros el metre quadrat a l’any als 70. A més, les llicències passen d’un a quatre anys i els establiments estan obligats a tenir una identificació amb el nombre de taules, cadires i metres que té la terrassa.

Prohibits els elements publicitaris

Un altre dels canvis destacables de l’ordenança és que també es comença a aplicar la prohibició de tenir les pissarres amb el menú del dia que molts bars i restaurants posen com a reclam fora dels establiments i de penjar qualsevol objecte a la façana, un fet molt habitual en botigues com les de souvenirs.

Qualsevol tipus de reclam i pràcticament també tots els elements publicitaris a la part exterior dels establiments comercials i de restauració queden restringits. També queden expressament prohibits els projectors de llum que mostren la imatge en la via pública.

L’únic que es permet és “un plafó penjat a la façana d’unes dimensions màximes de 0,60 x 1,50 metres”. També els establiments dedicats a la venda de flors, fruites i verdures i premsa poden demanar una llicència per posar expositors i mercaderies davant de les façanes.

Al·legacions dels comerciants per la transmissió de llicències

L’ordenança que comença a ser d’aplicació aquest dilluns s’ha retardat degut a que tant l’associació de comerciants com l’ATC van presentar al·legacions per la transmissió de la llicència de terrasses que esmentava la primera redacció del text, que el govern va modificar per tirar endavant.

Comparteix el contingut!

Go to Top