Les víctimes de violència masclista de Calella tindran un botó per avisar si estan en perill

  • El dispositiu permet geolocalitzar a la víctima i té un botó per contactar amb un equip d'atenció en qualsevol moment del dia

2024-05-14T19:49:29+01:0014/05/2024|

Les dones víctimes de violència masclista de Calella i del Maresme poden demanar un dispositiu per poder ser geocalitzades de forma permanent si es troben en perill i demanar ajuda, que funciona durant tot l’any i a qualsevol hora del dia. El dispositiu té un botó que, quan una dona l’apreta, contacta immediatament amb un servei d’atenció especialitzat que pot mobilitzar la policia o els serveis sanitaris si la víctima ho requereix.

Aquest servei de telelocalització estarà disponible per a les dones dels municipis del Maresme amb menys de 20 mil habitants. Calella encara no consta oficialment com una ciutat amb més de 20 mil persones empadronades, de tal forma que també s’hi inclou. El Consell Comarcal del Maresme impulsa aquesta mesura adherint-se al servei telefònic d’Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència contra les dones (ATENPRO), però seran els serveis socials municipals els que faran les sol·licituds del dispositiu.

ATENPRO és un servei finançat amb els pressupostos generals de l’Estat que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) posa a disposició de les administracions locals per ajudar a protegir els drets de les dones i combatre les violències masclistes. Creu Roja és l’entitat que presta el servei.

Aquesta mesura pot servir per donar una certa seguretat a les dones que pateixen la xacra de la violència masclista, tot i que caldria debatre si són elles les que han d’estar localitzades o si són els agressors, ja condemnats i, en molts casos amb ordres d’allunyament, els que haurien de tenir un dispositiu amb els quals la justícia els pogués tenir controlats.

La Generalitat també disposa d’un servei per atendre a les dones maltractades. La línia d’atenció contra la violència masclista és el 900 900 120 o el correu electrònic 900900120@gencat.cat. En cas d’emergència, el telèfon de referència és el 112.

Comparteix el contingut!

Go to Top