Els DJs de Flaix FM punxaran per la Festa Major petita

  • La sessió de música i el concert de Leen & the Louders es faran al Parc Dalmau i seran gratuïtes, també hi haurà altres concerts, audicions i balls com la gala de dansa Impulsa’t

  • A les activitats de cultura popular dels Gegants se li suma la presentació de la colla infantil dels Udols de Foc, un festival de circ i tornejos esportius

El cartell de la Festa Major petita d’aquest any destaca els sopars al carrer, una de les activitats més arrelades a la ciutat. S'ha presentat durant la inauguració del Firatast.

Josep Grima i Marc Buch mostrant el cartell, dissenyat pel calellenc Sergi Cugat. (Foto: CalellaCOM)

2024-05-19T09:45:46+01:0019/05/2024|

Queda menys d’un mes per la Festa Major petita, que enguany tindrà activitats durant dos caps de setmana i que, a més, donarà un dia més de festa als calellencs i calellenques: com que el dia 16 de juny, dia de Sant Quirze i Santa Julita, cau en diumenge, el festiu es passa al dilluns 17.

Una de les novetats d’aquest any és el concert de gran format al Pati de l’Ós. El grup Leen & the Louders obriran la nit del divendres 14 de juny, a partir de les 23h, i seguiran les sessions de música dels DJs Sergi Domene i Héctor Ortega de Flaix FM. Els dos són amb entrada gratuïta i tindran servei de bar a càrrec de l’Associació Jovent Calellenc; en cas de pluja es traslladarà a la Fàbrica Llobet.

No és l’única activitat relacionada amb la música i el ball. El mateix divendres, a partir de les 19:30h, se celebrarà la gala de dansa Impulsa’t amb ballarins i ballarines professionals i semiprofessionals de Calella i el Maresme, organitzada per l’Associació Tres al Cub dansa.

El diumenge de la Festa Major petita hi haurà un concert a càrrec del Cor i Orquestra Simfònica Ciutat de Calella a l’església, a les 17:30h i amb entrades al preu de 15 euros, i a les 18:30h n’hi haurà un altre al Passeig Manuel Puigvert a càrrec de Swing Latino, que a partir de les 21:30h es convertirà en zona de ball amb el mateix grup.

Dilluns, en ser festiu, hi haurà audició de sardanes a les 12h, amb la cobla Marinada, i concert de música italiana a càrrec del Cor d’Adults & Joves i la Banda de l’Aula de Música de Can Llobet, a les 19h, tots dos també al Passeig.

Gegants i diables

La Festa Major petita va intrínsecament lligada a la cultura popular. Una setmana abans, el dissabte 8 de juny, els Udols de Foc faran el bateig i presentació de la colla infantil de diables amb un espectacle teatralitzat que continuarà amb una tabalada fins la plaça del Bunyol i un correfoc. Tot plegat, començarà a les 21h a la plaça de l’Ajuntament. El diumenge 16 tornaran els diables amb la tabalada infantil i la cercavila a partir de les 11h a la plaça Vicenç Ferrer fins la plaça Catalunya, on hi haurà un vermut popular amb l’actuació de Pep Romaguera i Nora Idàñez.

El divendres 14 de juny comencen els gegants amb la 14a Trobada de Bestiari a la Riera Capaspre a les 19:30h que seguirà amb la cercavila fins la ballada a la plaça de l’Ajuntament. Dissabte és la 7a Trobada de Gegantonets a la plaça de l’Església, a partir de les 10h, que també acabarà amb cercavila i ballada. I la colla al complet sortirà amb els Gegants de Calella a la cercavila de festa major del diumenge 16, que sortirà del carrer Balmes a les 18:30h.

També es realitzarà una activitat que vol evocar la cultura menorquina: un espectacle de teatre de carrer que recrea les celebracions de cavalls de Menorca -però sense els animals- que farà un recorregut pel casc antic. Serà el divendres 14 a les 18h, amb sortida a la plaça de l’Ajuntament.

Els sopars al carrer, imprescindible

La Festa Major petita no s’entendria sense els sopars al carrer, una de les activitats més arrelades. De fet, són el motiu del cartell d’enguany. Es faran el dissabte 15 de juny i també hi haurà sopar popular el diumenge 16 al passeig, aquest cop a càrrec de l’Associació Sant Quirze i l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH). De fet, l’AVAH també organitza la mostra de postres casolanes a l’exterior del mercat el dissabte 15 durant el matí. Dins del mercat també hi haurà un taller infantil el dissabte al matí, d’11h a 13h.

Circ i activitats esportives i culturals

Seguint la tendència d’altres anys, també hi haurà un festival de circ amb tres espectacles. El primer serà el dissabte a les 18h al passeig, amb l’actuació del Col·lectiu Mur que oferirà un espectacle inclusiu titulat “De tu a tu”, amb persones amb diversitat funcional que pretén conscienciar sobre les limitacions físiques i mentals i la capacitat per a superar-les . El següent és el diumenge a les 17:30h, s’anomena “Kasumay” i el representa la companyia Circo Los i comptarà amb acrobàcies i malabars. L’últim és dilluns a les 18h, a càrrec de Sílvia Serra i el seu espectacle “Somcomèdia”.

Entre les activitats esportives programades hi ha una tirada de l’art de pesca el diumenge 9 de juny a les 10h a la platja, a càrrec del Club de Pesca Esportiva Calella, i dos tornejos de futbol femenins: el II Torneig Calella Femení Cup Futbol Base a La Muntanyeta i per majors de 30 anys al Camp de Mar; tots dos comencen el dissabte 15 de juny a les 9h i s’allargaran fins les 20h.

El diumenge de Festa Major petita també se celebrarà el tradicional Ofici de la Secretària a la capella de Sant Quirze i Santa Julita, a les 8h, i l’Ofici Solemne de Festa Major a les 11h a l’església. També hi haurà una mostra de pintura d’artistes locals a la plaça Catalunya amb l’objectiu de vendre els quadres i recaptar fons per la Marató i una ruta històrica per l’obra de Jeroni Martorell, que començarà a les 11h al Museu Arxiu i passarà per espais emblemàtics de Calella com el mercat municipal, el Parc Dalmau o la balustrada del passeig.

Les activitats de la Festa Major petita acabaran el dilluns 17 de juny a les 19h amb el lliurament de premis del I Concurs de pintura ràpida de Calella Francesc Oliver Fradera, ja que enguany es commemora l’any Oliver en homenatge al centenari del seu naixement, a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell.

Comparteix el contingut!

Go to Top