L’Aplec de la Creu

2024-06-08T09:19:32+01:0008/06/2024|

Fullejant el número 63 (11-10-1980), de la revista “La Tralla”, m’ha cridat l’atenció un comentari que sobre el XXè Aplec de la Creu del Turó de Llevant, celebrat el diumenge dia 5 d’aquell mes, signava Xavi Pedemonte, i del qual, havent passat ja el nostre tradicional Aplec Pairal de Catalunya, em permeto fer-ne un petit resum…

“Era una trobada que organitzava i patrocinava la Secció Excursionista Cultural Folklòrica de la Cooperativa de Consum L’Amistat… La jornada començava amb la Santa Missa en una clariana del bosc molt ben endreçada pels membres de l’Agrupament Escolta de Calella… Abans però el senyor Narcís Nogué, delegat de la Cooperativa l’Amistat, va agrair la presència de tots els assistents a aquell acte de germanor, tant mancat a la vida quotidiana… La Santa Missa fou molt concorreguda i celebrada pel Senyor Rector de la Ciutat, que va manifestar havia quedat parat per la gran concurrència i esperonava als organitzadors a superar-se i aconseguir que tot Calella es trobés a Can Carreras en aquesta diada de germanor…

Tot seguit es va donar pas a l’esmorzar i els assistent es van disseminar per aquells indrets tot fent broma i amb la intenció d’omplir la panxa… En acabar i amb cara de satisfacció, tot xino-xano van baixar a la urbanització Dalt de Calella, on a dos quarts d’una la cobla Maresme va oferir una formidable audició d’escollides sardanes… Entre d’altres, van poder ballar: La Jove, La Gota d’Aigua, Festeig, Bona Festa… Un programa molt ballador que va fer les delícies de molts sardanistes que allà estaven presents…
Al mateix temps, el Grup d’Escoltes del Montnegre de la nostra ciutat, juntament amb els organitzadors de la trobada, organitzaren Jocs de Cucanya: carreres de sacs, tirar la corda, etc… cosa que féu que la mainada, i els no tan mainada, s’ho passessin d’allò més bé…

Un cop acabada l’audició de sardanes, molta gent va tornar a Calella, però molts també es van quedar a dinar en companyia de la natura, completant d’eixa manera una diada que per a tots fou fenomenal…” En Xavi acaba la crònica felicitant als organitzadors i esperant una nova trobada, l’any vinent (1981), per celebrar la XXI edició d’aquest Aplec…

Ara que ha passat el 96è Aplec de Calella, m’ha semblat força adient recordar aquest, a la Creu del Turó de Llevant, que va publicar La Tralla l’any 1980…

La foto (anys 60) és de l’arxiu de la Montse Coll i pertany a un dels aplecs celebrats a “la Creu”…

Colo, dijous 06-juny-2024

Comparteix el contingut!

Go to Top