Una plataforma identificarà els allotjaments turístics il·legals

2024-06-11T19:52:07+01:0011/06/2024|

El govern espanyol ultima una eina que permetrà identificar els allotjaments turístics il·legals. Serà una plataforma digital on els portals hauran de “compartir les seves dades” i les comunitats autònomes hi tindran accés, per tal de detectar aquells que s’ofereixen com a pisos turístics i que ho fan “sense haver complert amb els requisits que exigeix la normativa”.

Així ho ha confirmat el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, des de la reunió del Consell Executiu d’ONU Turisme, on ha afirmat la seva intenció “d’avançar per ordenar millor l’oferta turística” i ha defensat que és “necessari” canviar el model actual per garantir que sigui “respectuós amb els entorns urbans”. Una iniciativa que forma part del full de ruta pel turisme sostenible 2030.

Diversos grups municipals han denunciat que a Calella hi ha habitatges que també funcionen com a lloguer turístic sense estar habilitats, però se’n desconeix el nombre. La CUP ha estat el partit més crític amb aquesta situació. A data d’octubre de l’any passat, hi havia registrats 524 pisos turístics.

Comparteix el contingut!

Go to Top