Setmana de festa

2024-06-14T14:01:44+01:0014/06/2024|

Aquest cap de setmana, dilluns inclòs, Calella celebra la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, aquella que en diem “la Festa Major Petita”… Interessants les activitats festives per celebrar èpoques relacionades amb el treball i els diferents productes de la terra… En aquest cas, collita de blat, cereals i altres aliments que tenen a veure amb l’alimentació i l’entrada al solstici estiuenc, un nou cicle estacional actualment potser una mica esbiaixat…

Recordo ara que, en un dels programes de l’Aplec dels anys 50, també relacionaven la festa sardanista amb la sega mitjançant un poema (no recordo ni nom ni autor), les paraules finals del qual s’expressaven més o menys així: “I quan el pagès ja té la falç al puny, celebra el seu Aplec, Calella”, punt i final…

Festes doncs commemoratives, ritus tan ancestrals i propers alhora com ho són la sembra i la collita… El naixement i la mort… El foc i l’aigua… El bé i el mal… La vida mateixa, vaja…

Avui, cercavila, dansa i plantada de Bestiari… A la nit, Correfoc i balls del Bestiari a la Plaça de l’Ajuntament… Més tard, a les 23.00h concert i música al Pati de l’Ós… Per anar a dormir tard, vaja…

A la foto, una imatge del correfoc de l’any 2021, amanida amb visions d’aquelarre… Walpurgis, nit de bruixes… Imagineu-vos aquesta imatge amb la música de “Una nit a la Muntanya Pelada” de Modest Mussorgsky… Bestial!…

Colo, divendres 14-juny-2024

Comparteix el contingut!

Go to Top