Els joves tindran grans descomptes per viatjar en tren i autobús aquest estiu

  • Les persones d'entre 18 i 30 anys tindran bonificacions de fins al 90% en la segona edició del programa "Estiu Jove"

Es pot viatjar en trens de mitja i llarga distància, a més de l'Interrail i autobús

2024-06-18T08:30:30+01:0015/06/2024|

Els joves d’entre 18 i 30 anys podran viatjar en tren i autobús amb descomptes del 50% al 90% a partir de juliol i fins a finals de setembre. La mesura s’emmarca en el programa “Estiu Jove”, que arriba a la segona edició, amb la qual el govern espanyol vol promoure “l’ús del transport públic entre els joves, potenciar el seu aprenentatge i enfortir el sentiment europeu”. El que canvia respecte l’any passat és que tots els joves residents al país se’n podran beneficiar, independentment de la seva nacionalitat, mentre que en la primera edició només anava destinat als ciutadans de nacionalitat espanyola o europea.

Les bonificacions s’aplicaran als bitllets senzills i els d’anada i tornada. Els usuaris s’han de registrar al web de la campanya i, un cop es comprovi que compleixen els requisits, rebran un codi de registre únic per a tot el període. Tot i que el ministre de Transports, Óscar Puente, preveia que es posés en marxa aquest dissabte -l’any passat, el programa va començar el 15 de juny i va acabar el 15 de setembre-, però no ha estat fins dilluns que s’ha activat.

Els descomptes disponibles seran els següents:

  • 90% per a serveis d’autobús regular de competència estatal.
  • 90% per a serveis de mitjana distància convencional.
  • 50% en bitllets senzills Avant.
  • 50% amb un màxim de 30 euros per bitllets de llarga distància i alta velocitat.
  • 50% en el cas del bitllet Interrail que permet viatjar per Europa. Aquest dura 10 dies i estarà disponible en dos mesos quan el comercialitzi Renfe.

El govern espanyol ha destinat 130 milions d’euros a la segona edició de l’Estiu Jove, dels quals 55 milions són per a autobús i 75 milions a ferrocarril. L’any passat, es van registrar 2 milions de joves i 1,13 milions van aprofitar els descomptes.

Comparteix el contingut!

Go to Top