Calella surt de l’excepcionalitat per sequera amb la reducció de les restriccions

  • L’Ajuntament havia decidit mantenir les dutxes de la platja tancades, però ho tornarà a avaluar demà

  • Les mesures permetran el consum d'aigua per ciutadà de 250 litres per dia, el reg de gespa i jardins i la neteja de carrers amb mànegues d'aigua

2024-06-18T19:53:27+01:0018/06/2024|

Calella passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta després de la nova rebaixa de restriccions que acaba de fer la Generalitat. Aquesta situació permet que s’augmenti el consum d’aigua en 250 litres per dia; també es podrà regar la gespa, jardins i zones verdes; permet la neteja de carrers amb mànegues d’aigua i augmenta el consum d’aigua per usos ramaders i industrials.

D’altra banda, pel que fa a les dutxes de la platja, el decret llei de la Generalitat determina que en la fase d’alerta són els ajuntaments els que decideixen quin és l’ús que se’n fa. L’Ajuntament de Calella va decidir mantenir les dutxes tancades en la darrera reunió de dissabte, però davant de l’entrada de la nova fase d’alerta es tornarà a revisar demà si aixecar o no la prohibició.

La sequera continua sent un tema de preocupació pels municipis de Catalunya, però també és veritat que la situació ha millorat bastant. Per exemple, han augmentat les reserves d’aigua a l’embassament del Ter-Llobregat, que superen ja el 43% al pantà de Sau i el 33% al de Susqueda, millorant les dades registrades farà un any.

Aquesta situació ha fet que en 13 municipis de Catalunya es trobin ara en situació de normalitat, 52 en fase de prealerta, 255 en alerta, 293 en situació d’excepcionalitat i 17 en fase d’emergència I.

Comparteix el contingut!

Go to Top