L’Hospital de Calella incorpora la teràpia amb gossos per tractar els nens

  • 17 infants i joves amb malalties neuromusculars participen en el programa, en sessions individuals i col·lectives

  • L'objectiu d'incorporar els gossos en les teràpies de rehabilitació és mantenir la motivació dels nens en tractaments llargs

Les sessions es desenvolupen amb el professional de la teràpia i un tècnic amb intervencions assistides amb gos (Foto:@corposalutms)

2024-06-18T07:40:43+01:0018/06/2024|

L’Hospital de Calella ha incorporat la teràpia assistida amb gossos en la rehabilitació de menors amb malalties neuromusculars, aquelles que afecten la musculatura i el control directe del sistema nerviós.

L’objectiu és que els gossos siguin una eina per ajudar a mantenir la implicació dels nens en tractaments que poden arribar a ser molt llargs i desmotivadors. D’aquesta forma, els animals poden contribuir a que els pacients aconsegueixin els objectius terapèutics fixats en la rehabilitació, utilitzant també altres eines com videojocs o disfresses perquè els infants estiguin motivats.

Són 17 els pacients que participen en el programa, tant en sessions individuals com col·lectives, que tenen una durada d’entre trenta minuts i una hora. Hi participen diversos professionals sanitaris, com un metge rehabilitador, un fisioterapeuta i un terapeuta ocupacional, a més d’un tècnic en intervencions assistides amb gos de l’associació ItCan.

Segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, els beneficis que ofereixen aquests animals cap als petits són la millora de l’autoestima, la comunicació i l’aprenentatge, a més de reduir la sensació de soledat, reforçar conductes afectives i afavorir l’empatia. El projecte s’emmarca dins del Pla d’Humanització de la Corporació i té el suport econòmic de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH).

Comparteix el contingut!

Go to Top