Trofeu Carpinell de fotografia

2024-06-29T11:40:33+01:0029/06/2024|

La petita història d’avui és per fer un recordatori de la competició fotogràfica que organitza cada any FFC… Als darrers anys de la dècada dels 80, aquesta entitat fotogràfica organitzava, dins el concurs Torretes, una secció dedicada al tema “Calella”… A primers dels 90, va morir Rafel Carpinell, persona coneguda i popular que des de la Regidoria de Cultura, entre altres activitats, organitzava La Fira (activitat que d’una manera o altra era el recanvi de les antigues Festes de Primavera)… En Rafel, des de sempre, estava molt vinculat a la imatge i a la comunicació… Membre destacat de l’Associació Radioaficionats Calella, va fundar Calella Televisió i va donar tot el suport possible a FFC per la seva tasca de promoció i divulgació del cinema i la fotografia… Amb motiu doncs de la seva mort, aquesta entitat, amb el vist i plau de la seva família, va batejar la secció de fotografia de tema Calella amb el seu nom…

El començament de les activitats estiuenques, marca també el calendari del Trofeu Carpinell de Fotografia de tema Calella… És un concurs important per la nostra ciutat, tota vegada que acapara el protagonisme total de les seves imatges… La propera serà l’edició número 33 i el Trofeu que aconseguirà el guanyador serà una peça original donada per Valentí Camps, artista que treballa els vitralls… Un dels seus treballs, doncs, està esperant a la persona que, a través d’una de les seves fotografies, doni llum als membres del jurat i li atorguin l’apreciada distinció de guanyador/guanyadora…

Aquesta tradició fotogràfica va lligada igualment als artistes calellencs que ofereixen una de les seves obres per obsequiar al guanyador, el qual obté una peça única que li recordarà l’any del seu triomf… Com a reconeixement als artistes que hi han col·laborat i que continuen fent-ho any rere any, us en deixo la llista…

M. Isabel Feliu, Jordi Alcaraz, Lluís Gómez, Dídac Raurell, Joan Rosell, Josep Costa, Teo Galicia, Tino Valduvieco, Montse Brugué, Kiku Serra, Gaietà Teixidó, Guillem Torné, Moisés García, Raul Villalba, Lluís Riera, Angelina Moret, Toni Pachón, Valentí Camps i alguna donació anònima relacionada amb la nostra ciutat… Moltes gràcies a tots pel seu suport…

Dintre uns dies podreu consultar les bases a la web de Foto-Film Calella (www.fotofilmcalella.org)

Colo, dijous 27-juny-2024

Comparteix el contingut!

Go to Top