Salut tanca una carnisseria del carrer Monturiol per esquarterar animals sense permís

  • Un testimoni ha denunciat que els clients portaven animals morts amb els seus cotxes particulars perquè la carnisseria els esquarterés

  • L’informe tècnic fet després de la inspecció sanitària conclou que “les deficiències detectades en la inspecció incorren en un risc imminent per a la salut de les persones"

2024-07-05T13:32:40+01:0005/07/2024|

La Policia Local ha precintat una carnisseria situada al carrer Monturiol per ordre del departament de Salut. Es tracta de l’establiment Al Mobaraka 2, que ha estat denunciat després d’esquarterar els animals morts que portaven els mateixos clients al maleter dels seus vehicles particulars, la majoria xais, sense mesures sanitàries ni d’esterilització.

L’informe tècnic fet després de la inspecció sanitària conclou que “l’establiment no s’ajusta a la normativa vigent establerta per a la seva activitat i que les deficiències detectades en la inspecció incorren en un risc imminent per a la salut de les persones que puguin adquirir o consumir aliments d’aquest establiment”, afirmen fonts municipals. L’establiment podrà tornar a obrir si corregeix les deficiències i passa la nova inspecció de Salut. Actualment, un paper enganxat a la façana de la botiga anuncia que està “tancat per reformes”.

Es desconeix si els propietaris s’enfronten també a algun altre tipus de sanció o multa econòmica. Amb tot, els veïns porten 5 anys denunciant davant la impassivitat de l’Administració fins que una foto d’un xai dins un cotxe ha desencadenat l’ordre sanitària.

Inspeccions fa cinc anys

No és la primera vegada que s’inspecciona la carnisseria. L’any 2019, ja la va inspeccionar un tècnic de salut pública, també per una denúncia per incomplir diferents normatives, on es va detectar la dificultat de traçabilitat en els productes que es venien per no estar els aliments correctament identificats. Aleshores els tècnics sanitaris van decretar mesures correctores per determinar la procedència dels aliments que s’hi venien.

En la mateixa inspecció de l’any 2019, amb visites de tècnics de l’àrea de comerç i els serveis tècnics municipals també van comprovar la lluminositat del cartell i la variació de l’horari de l’establiment respecte de l’horari que hauria d’estar obert. En aquella ocasió, després de diversos informes, es va permetre que continués amb l’activitat.

Comparteix el contingut!

Go to Top