El Govern planteja la creació d’una bandera de Calella

Recreació de les dues propostes de bandera. (Foto: RCTV)

  • Un heraldista ja ha entregat a l’Ajuntament dues propostes de bandera.

2021-04-14T16:39:08+01:0014/04/2021|

El Govern municipal vol crear una bandera de Calella, projecte que ha encarregat al president de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica, Armand de Fluvià. L’heraldista ja ha enviat el seu informe a l’Ajuntament amb dues propostes de bandera. Segons l’emissora pública, el Govern ha decidit tirar endavant la proposta de l’historiador calellenc, Jordi Amat, que va demanar oficialitzar un nou símbol de la ciutat l’any 2011.

Un dels models que ha proposat l’heraldista Armand de Fluvià consta de sis franges verticals amb cada un dels colors que apareixen a l’escut: el negre, el groc -o daurat-, el blau, el blanc i el vermell; en aquest últim hi figuren les tres estrelles de l’escut.

 L’altra proposta està dividida en tres parts: el ca sobre fons groc o daurat, l’ala sobre el fons blau i les estrelles en un fons vermell.

En declaracions a RCTV, el portaveu del Govern, Josep Torres, ha explicat que demanaran alternatives per poder tenir diverses opcions entre les quals escollir i que les portaran al ple per debatre-ho amb els grups de l’oposició.

A la façana de l’Ajuntament hi ha dos pals: en un hi oneja la senyera, però a l’altre, res. Segons la llei de banderes, també hi hauria d’haver l’espanyola.

En l’informe que l’historiador, Jordi Amat, va entregar a l’Ajuntament l’any 2011 per engegar el procés de creació d’una bandera, hi apareix que Calella ja va tenir una bandera entre els anys 1976 i 1981, però que no era oficial, segons recull l’emissora pública. Aquesta es conservaria al Museu Arxiu.

Per tal que siguin oficials, les banderes s’han de crear d’acord amb el decret pel qual es regulen la denominació, els símbols i el registre d’ens locals de Catalunya, que data del 2007. Aquest apunta que han de tenir forma rectangular amb una relació de dos d’alçada per tres d’amplada i que no poden incorporar l’escut, sinó els seus elements més representatius. A més, tots els elements han de mantenir la mateixa disposició i orientació en les dues cares, fent l’efecte de transparència.

Comparteix el contingut!

Go to Top