L’ocupació per Setmana Santa frega el 90%
El turisme maresmenc obre la temporada turística amb bones ocupacions
El sector turístic ha pujat preus per afrontar la inflació
La Setmana Santa és l’època d’obertura per molts hotels de Calella i del Maresme, que donen inici a la temporada turística gràcies als dies festius que comporten una gran mobilitat. Tot i que alguns allotjaments esperen que s’acostin els mesos pròpiament d’estiu per posar-se en marxa, des del Gremi de Turisme del Maresme fixen en un 77% l’obertura d’establiments i l’ocupació d’aquests dies se situa entre el 86% i el 89%, recuperant les dades habituals de la Setmana Santa d’abans de la pandèmia.
Hi ajuda el bon clima i també la suma d’esdeveniments culturals i sobretot esportius que porten grups de joves esportistes fins la nostra zona. Algunes de les parades d’autobusos on baixen aquests grups provoquen conflictes amb els veïns que es queixen del nivell de soroll per l’arribada de turistes, sobretot de nit. És el cas de la zona de la benzinera.
Pel que fa al turista de proximitat, són les famílies les que aprofiten que fins dilluns és festiu per visitar la nostra ciutat i la comarca. El que s’ha perdut des de l’esclat de la guerra és el turista rus i bielorús, un perfil que habitualment era del que més despesa feia en la destinació pel seu alt poder adquisitiu.
Precisament els preus del sector turístic s’han encarit igual que el de pràcticament tots els productes i serveis. Amb els costos disparats, sobretot els de l’energia on han vist la factura multiplicar-se per tres i per quatre, però també en els aliments, els allotjaments han pujat els seus preus perquè els surtin els números a finals de mes.
De fet, qui vulgui reservar una habitació en un hotel o apartament a Calella per avui mateix no pagarà menys de 100 euros: els preus es mouen entre els 100 i més de 260 euros per la nit de dissabte a diumenge.
Les piscines, plenes malgrat la sequera
El sector turístic ha estat pendent els últims dies de la decisió del govern de la Generalitat en relació a les piscines. Tot i que en un primer moment semblava que no es podrien omplir degut a l’estat d’excepcionalitat per la sequera, finalment el govern català ha donat màniga ampla tant als allotjaments com als ajuntaments per omplir piscines municipals i també privades, totes les que siguin d’ús col·lectiu. Només queden subjectes a restricció les piscines d’ús estrictament particular.
A Calella, un cop entrat en vigor el decret d’excepcionalitat per sequera amb mesures restrictives, els hotels han omplert piscines per assegurar-se poder utilitzar-la durant l’estiu. De fet, tot i que pugui semblar contradictori, una normativa de l’any 2001 obliga a buidar les piscines d’ús públic un cop l’any basant-se en criteris de salut pública, tot i que ha quedat desfasada per la situació de sequera i pels avenços tecnològics en els controls de qualitat de l’aigua i de manteniment.