Alumnes de l’Escola Pia planifiquen propostes per millorar la sostenibilitat de Calella

  • Els estudiants han avaluat les iniciatives en sostenibilitat que s’apliquen actualment a la ciutat i en proposaran de noves

  • Aquesta metodologia pràctica s’emmarca en una nova assignatura sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Unió Europea

Els 14 alumnes que cursen l’assignatura van fer una trobada amb els tècnics municipals de l’àrea de Sostenibilitat per conèixer les propostes que es treballen des de l’Ajuntament.

Els estudiants van fer una sessió amb els tècnics a la sala de plens. (Foto: Escola Pia)

2023-12-30T10:13:53+01:0030/12/2023|

Fer Plans d’Acció per la Sostenibilitat a Calella. Aquest és l’objectiu que treballen els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Escola Pia que cursen una nova optativa sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la Unió Europea. “Cadascú està fent el seu pla d’acció i en equip treballen els objectius. Tots desenvolupen el pla i busquen informació, però cadascú té un objectiu”, explica el director del centre, Jose Martín, i professor de l’assignatura.

Treballem 5 dels 17 objectius que hi ha. L’11, que és el de ciutat sostenible, el treballem de forma molt pràctica, amb projectes en equip. Com que estan a 2n de Batxillerat, també ho fem de forma professionalitzadora, perquè vegin l’aplicació real”, exposa Martín, motiu pel qual van començar fent una recerca sobre les iniciatives que es porten a terme a Calella en matèria de sostenibilitat i han acabat coneixent de primera mà què és el que s’aplica en una trobada amb els tècnics de l’àrea a la sala de plens de l’Ajuntament, malgrat el concepte és tan ampli que penja també d’altres regidories. De fet, l’àrea de Turisme ha rebut una subvenció de 5 milions d’euros dels fons Next Generation precisament per invertir en sostenibilitat turística. També han analitzat el Pla d’Acció Municipal, creuant els ODS amb els objectius que es marca el govern durant aquesta legislatura en àmbits com la transició energètica, els vehicles d’emissió 0, la recollida de residus o els espais verds.

Tornant de les festes nadalenques, el director de l’Escola Pia afirma que treballaran “la última part, la diagnosi, on veuran què és el que s’està i no s’està fent, i faran les propostes per Calella”. Un cop cadascú tingui fer el seu propi Pla d’Acció per la Sostenibilitat a Calella, tenen la intenció de reunir-se amb el regidor, Quim Pla, per plantejar-li els seus resultats.

En el marc de l’assignatura, també porten a terme un altre projecte, en el qual volen “calcular l’empremta de carboni personal i de la comunitat d’alumnes de secundària”, explica Martín, de tal forma que “han passat un qüestionari als alumnes de 1r a 4t d’ESO i calcularan la mitjana d’emissió de tones de carboni basada en els seus hàbits, mirant si hi ha diferència entre gèneres”. Una metodologia que cada vegada s’enfoca més a la pràctica i que ha sorgit dels nous currículums d’Educació, que podria tenir aplicacions reals a la ciutat.

Comparteix el contingut!

Go to Top