El Col·lectiu Micaela acusa l’Ajuntament de negar l’empadronament a dones migrades
L'entitat de dones migrades Col·lectiu Micaela ha denunciat que l'Ajuntament de Calella impedeix l'empadronament, donant el testimoni d'una afectada per aquesta situació. Les critiques es van produir durant la marxa nocturna feminista d’aquest dijous, on també es van condemnar de nou els presumptes agressors sexuals.
El Col·lectiu Micaela, format per dones migrades, ha acusat a l’Ajuntament de Calella d’impedir l’empadronament. “Ells han vist els meus papers i saben que estic autoritzada per viure aquí, però em neguen l’empadronament”, ha denunciat Eliris, una de les dones afectades per aquesta situació, a les portes del consistori, afegint que “vaig preguntar a l’Ajuntament de Calella i em van dir que aquí això no ho feien”. Així ho va explicar en el marc de la marxa nocturna convocada pel mateix Col·lectiu Micaela, a més del Moviment Feminista del Maresme i el Sindicat Alt Maresme, i que va recórrer els carrers de la ciutat la vigília del 8-M i en la qual hi van participar una trentena de persones.
La llei permet empadronar-se si no es disposa d’un domicili fix i dona instruccions tècniques als ajuntaments per portar-ho a terme, però no tots els municipis estan complint amb la normativa. L’empadronament afavoreix que les persones puguin sol·licitar futurs permisos de residència i accedir a prestacions socials, entre altres beneficis, a més de tenir accés a la sanitat pública i l’educació..
La presidenta de Col·lectiu Micaela, Rocio Echeverría, ha declarat que “tots els ajuntaments governats per partits de dretes, com Junts per Catalunya, estan impedint la reclamació de drets de les dones migrades”, denunciant també que “els alcaldes s’estan posant d’acord per comptabilitzar els actes d’aquestes dones que considerin delinqüencials, una estratègia feixista i discriminatòria”. El col·lectiu de dones migrades va denunciar aquests casos a la plaça de l’Ajuntament, un dels punts pels quals va transcórrer la marxa feminista.
Condemnes per les presumptes agressions sexuals del Maresme
Les manifestants també van posar el focus en els darrers casos d’agressions sexuals coneguts al Maresme. Entre els crits i protestes, van aparèixer noms com els d’Albert Deprius i Saül Gordillo, immersos en processos judicials acusats de presumptes agressions sexuals.
“Albert Deprius volem saber on vius” o “Ajuntament encobridor” van ser algunes de les consignes que es van poder sentir durant tota la jornada. La manifestació es va desenvolupar pel carrer Amadeu i el de l’Església, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament.