L’Hospital de Calella implanta bombes d’insulina per controlar la diabetis en infants

  • Les bombes d’insulina simulen un pàncrees artificial, monitoritzant els nivells de glucosa i administrant de forma automàtica les dosis d’insulina necessàries

La bomba d'insulina s'implanta al braç. (Foto: CSMS)

2025-01-27T11:49:42+01:0027/01/2025|

L’Hospital de Calella ha començat a implantar bombes d’insulina en pacients pediàtrics amb diabetis mellitus tipus 1. Aquest aparell es col·loca al braç administra les dosis necessàries de glucosa per mantenir els nivells estables, comunicant-se amb sistemes de monitorització de la glucosa en sang.

La bomba d’insulina simula un pàncrees artificial, regulant i corregint la hiperglucèmia i la hipoglucèmia, és a dir, quan hi ha massa o massa poca glucosa en sang. És necessària pel cos, ja que és la principal forma d’energia, i prové dels aliments que consumim.

La insulina és la hormona que ajuda a que la glucosa passi del torrent sanguini a les cèl·lules per utilitzar-la com a energia, però en el cas de les persones amb diabetis tipus 1, el propi cos ataca i destrueix les cèl·lules que produeixen aquesta insulina i provoquen que no es puguin metabolitzar certs tipus d’aliments, com els hidrats de carboni, les grasses i les proteïnes.

L’Hospital de Calella i el de Blanes, tots dos gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, han implantat bombes d’insulina a sis pacients diabètics. També han realitzat sessions formatives amb les famílies i els mateixos infants perquè coneguin com funcionen els dispositius.

Els pacients controlen la bomba. (Foto: CSMS)

Segons la Corporació, aquest aparell suposa un “canvi substancial” en el tractament d’aquesta malaltia autoimmunitària, ja que “requereix un control rigorós i continu” i, per tant, una intervenció constant del pacient i del cuidador.

Comparteix el contingut!

Go to Top