La Unió Europea obre fronteres amb 15 països, Estats Units és vetada i la Xina, no

2020-07-03T12:16:07+01:0003/07/2020|

  • Els francesos són els que més reserves han fet aquests últims dies en els hotels de l’Alt Maresme.

Per avui divendres hi ha programats un centenar de vols a l’Aeroport de El Prat (en un dia normal de juliol n’hi hauria un miler). A l’Aeroport de Girona n’hi ha 6 de programats provinents d’Holanda, Irlanda, França, Alemanya i Regne Unit.

Els hotelers de l’Alt Maresme que han obert o tenen previst obrir en les pròximes setmanes diuen que han rebut forces reserves de ciutadans francesos per passar unes vacances a les nostres costes. De fet és normal que siguin els ciutadans dels països més propers els que comencin a animar-se a fer estades a l’estranger. Degut a la poca quantitat de vols i el fet que els preus dels bitllets d’avió siguin encara força alts, els turistes prefereixen desplaçar-se amb el seu propi cotxe abans d’agafar avions; és més fàcil venir de França en cotxe que d’altres països de la Unió Europea.

A part de les fronteres pròpies de l’Espai Schengen (a les de la Unió Europea s’hi sumen Islàndia, Suïssa i Noruega), s’han obert les fronteres d’Austràlia, Tailànda, Japó, Corea del Sud, Sèrbia, Uruguai i Canadà. Així, per exemple, els ciutadans d’aquests països poden venir a l’Estat espanyol sense restriccions. Andorra i Portugal també tenen les fronteres obertes amb Espanya.

Repte de confiances per obrir les fronteres

La Unió Europea té tancada l’entrada de xinesos fins que Pequín actuï amb reciprocitat i permeti l’entrada de ciutadans europeus dins el seu territori. A més a més, l’Estat Espanyol obrirà fronteres amb el Marroc i Argèlia sempre que aquests països permetin l’entrada de ciutadans espanyols als seus territoris. No es permeten, de moment, vols provinents de Rússia, Brasil i els Estats Units.

Les fronteres de la Unió Europea estaven tancades des del 16 de març, inicialment per 30 dies, però s’ha allargat més temps. La Comissió Europea va recomanar obrir les fronteres internes a partir del 15 de juny però és tem que es posi en perill l’espai de lliure circulació de Schengen si cada país actua de forma independent.

Cada dues setmanes es farà una revisió de les fronteres de la Unió Europea. Tot i això, els països poden actuar de forma unilateral i vetar ciutadans a la seva conveniència.

Exclosos més de 150 països

El llistat que ha elaborat la Unió Europea a mode de recomanació veta a 150 països entre els que s’inclouen gairebé tots els països de d’Amèrica del Sud, com Mèxic i Cuba.

Els governs diuen que aquest tipus de decisions es prenen seguint criteris sanitaris però és evident que s’evaluen les consideracions econòmiques i socials de cada comunitat.

Es preveu un declivi mundial del turisme amb tot aquest temps que hem estat aturats. Les destinacions europees més populars, com Espanya, França, Grècia, Itàlia i Portugal, poden perdre milers de milions d’euros per la caiguda del turisme. Els que ho poden portar pitjor són els països més pobres, però això hi ha veus a tot Europa que demanen una major protecció social per evitar les dificultats econòmiques per les persones i comunitats que depenen del turisme per viure, especialment els treballadors.

Comparteix el contingut!

Go to Top