La Generalitat està decidida a tirar endavant l’ampliació de la C-32 fins a Lloret

2020-07-03T16:06:22+01:0003/07/2020|

  • S’hi oposa de nou la plataforma Aturem la C-32, ja que creuen que va en contra de la recentment creada Agència de la Natura i hi veuen un intent d’allargar el peatge més enllà de mitjans de 2021.

S’ha redactat un nou projecte amb un estudi informatiu i d’impacte ambiental. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat l’ha fet públic a finals de la setmana passada. El nou projecte modifica el projecte anterior en els aspectes que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre de forma temporal.

Aquests documents inclouen dues alternatives més a les dues anteriors que ja hi havia per mitigar l’impacte ambiental i una simulació de trànsit on la Generalitat demostra que el traçat proposat assoleix millors resultats, disminuint les emissions de CO2, i alleugereix el trànsit de les carreteres del voltant. També estudia les implicacions de no fer aquesta ampliació. Aquestes dues alternatives introdueixen els conceptes que el TSJC demanava que s’estudiessin.

En aquests moments hi ha quatre alternatives d’impacte mediambiental sobre la taula. El projecte d’ampliació de la C-32 es va iniciar el 2015 i té un cost superior als 60 milions d’euros.

És la tercera vegada que la Generalitat intenta aprovar els estudis ambientals per l’ampliació de l’autopista entre Tordera i Lloret. L’autopista continuarà essent de 3 carrils amb una longitud de 6,5 km, s’incrementarien el número de túnels previstos i es modificaria la construcció dels viaductes amb mètodes més respectuosos amb el medi ambient.

Per altra banda, la plataforma Aturem la C-32 lamenta, en declaracions a Ràdio Lloret, que s’intenti activar de nou aquest projecte i estudia presentar al·legacions contra els nous informes que, segons els seus representants, són contraris als objectius de l’Agència de la Natura que fa uns dies va aprovar el Govern de la Generalitat.

L’objectiu de l’Agencia de la Natura és protegir, planificar, restaurar, millorar i estudiar el medi natural de Catalunya, tant en l’àmbit continental com en el mar. La finalitat és preservar el patrimoni natural, la biodiversitat i la geodiversitat; i garantir els serveis ambientals i les externalitats positives dels ecosistemes amb criteris d’integritat, sostenibilitat, persistència i eficiència.

La Plataforma Aturem la C-32 opina, en declaracions a LaVanguardia, que “l’empresa concessionària necessita un nou projecte per justificar mantenir els peatges”. Està previst que els peatges de la C-32 acabin el 31 d’agost de 2021. La Generalitat ha reiterat nombroses vegades que prefereix implementar “la vinyeta” abans que posar peatges. El cert és que quan es va presentar el primer projecte, l’aleshores Conseller de Territori, Santi Vila insistia en què l’obra havia d’estar acabada abans que s’acabés la concessió.

El projecte estarà a informació pública fins al 4 d’octubre per presentar al·legacions.

Comparteix el contingut!

Go to Top