El Parc de les Veles no convenç per la falta d’ombra

2020-07-13T18:00:43+01:0013/07/2020|

Pares i mares es queixen de la falta d’ombra al Parc de les Veles, un projecte que es va engegar a la última legislatura i que no ha estat exempt de dificultats. Primerament, es va adjudicar a una empresa que va renunciar a fer l’obra, la mateixa empresa que va executar les obres de l’Hostal Vell. Després es va adjudicar a una segona empresa, en aquest cas va fer suspensió de pagaments a la meitat de l’obra. La tercera empresa que es va presentar va renunciar a acabar l’obra i, finalment, ha estat la quarta empresa la que va acabar l’obra un any més tard del previst. S’inaugurava al setembre de l’any passat, però les fonts, principal atractiu del parc, no s’han posat en marxa fins aquest estiu.

Les veles, que inicialment al projecte havien d’estar obertes, estan tancades i de ben segur que els màstils que les aguanten no passarien la prova de seguretat amb les veles obertes. Ja coneixem els vents de la nostra zona, que fins i tot han malmès la vela d’una de les guinguetes de la platja. El parc és àrid, li falta color per ser un parc especialment dissenyat pels nens, i els gronxadors no són inclusius, no estan adaptats per a nens amb discapacitats, per exemple.

Tampoc no és ecològicament sostenible, al tenir les fonts d’aigua. És car de mantenir. Tot i això, els nens i nenes prefereixen la zona d’aigua abans que els gronxadors i arrosseguen als seus pares per anar-hi. El parc ha costat gairebé 300.000 euros i s’està pendent d’una segona fase al lateral del Club Nàutic, de moment, però, no projectada.

Per altra banda, a Pineda, inaugurat el 2018, hi ha un parc infantil inclusiu a la platja de Poblenou. En aquest s’hi poden apreciar zones d’ombra i força coloraina. Hi ha més públic que al Parc de les Veles de Calella en molts moments del dia, és inclusiu i va tenir un cost de 172.000 euros per als pinedencs. També té pendent una segona fase que l’ampliaria en direcció a Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top