Tres alumnes del centre de dansa La Fàbrica aconsegueixen accedir als conservatoris

2020-08-03T16:29:03+01:0003/08/2020|

  • Tot i fer l’últim tram de les classes de forma virtual, la constància de mestres i alumnes les han portat a superar les proves d’accés.

Bones notícies per l’escola de dansa La Fàbrica. Tres de les seves alumnes han aconseguit entrar als conservatoris de dansa tot i la dificultat de fer, durant un trimestre, classes online. Són M. M., de 12 anys, i Federica Albert, de 15 anys, que el proper curs el faran a l’Institut del teatre, i Maria Sánchez, també de 15 anys, que anirà al Centre Oriol Martorell.

La directora de l’escola, Laia Ferrer, s’ha mostrat molt orgullosa tant de les alumnes com de les professores, a qui els atribueix part del mèrit per la seva tasca durant el confinament. “El dia 16 de març nosaltres ja ens hi vam posar” afirma Ferrer, tot i que al principi no estava clar si les proves d’accés es podrien fer. Un cop els van comunicar que tiraven endavant, “vam fer un treball molt intensiu amb elles concretament i amb la resta d’alumnat, i ha funcionat”. Des de l’escola van parlar amb les famílies per saber qui es volia presentar a les proves i elles tres van decidir provar sort.

Tot i no estar a l’escola, les classes van ser molt constants: “hi ha hagut una part totalment online. El mestre estava a casa i transmetia la classe a cadascuna de les alumnes a casa seva. Cada dia de dilluns a divendres i a vegades també el dissabte” explica la directora. A partir del 10 de juny, qui ho va voler va poder anar presencialment a l’escola.

L’educació al conservatori

Un cop els alumnes accedeixen al conservatori, fan l’escolarització dins del mateix centre. “Al matí fan classes, dinen i a la tarda ballen. Són 4 o 5 hores de classes al matí i de dansa a la tarda” comenta la Laia Ferrer. És l’equivalent a l’alt rendiment dels esportistes, com quan un jugador entra a La Masia del Barça, per exemple.

Comparteix el contingut!

Go to Top