En marxa la 14a edició del Festimatge

Avui a les 21h s’inaugura el Festival de la Imatge de Calella. Serà a la Sala d’exposicions l’Ajuntament Vell, el lloc que acull l’exposició principal, “Trópico de Cáncer”, de Juan Manuel Díaz Burgos. Un projecte que involucra “formes de la banalitat, de la cultura, de la natura, la religió, el fetitxisme o de l’estereotip, a través d’elements que l’acomoden per intentar mostrar un territori comú, anomenat tròpic”, segons explica el seu autor.

Des d’avui i fins el 28 d’abril, el Festimatge s’estendrà arreu de la ciutat. Demà a les 11h s’inauguraran les 22 exposicions de fotografia que es mostren a la Fàbrica Llobet. Enguany, estrenen un nou sistema d’il·luminació format amb 300 bombetes que dotaran de més qualitat les fotografies exposades. S’habilitaran diversos punts de Calella per projectar els curtmetratges i fer tallers i activitats relacionades amb món audiovisual.

El Festimatge agrupa tres certàmens que, inicialment, es celebraven per separat. El més antic és la Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que arriba a la seva 46a edició. Es mostraran a la Sala Mozart el 27 d’abril en una sessió de cinema còmic amb acompanyament de piano en directe, tal com es feia als inicis del cinema. L’encarregat d’aquest certamen és Santiago Marrè, president d’honor de Foto-Film Calella i guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat per la seva tasca de creació, recerca, conservació i divulgació d’imatges cinematogràfiques històriques, de gran interès per al patrimoni audiovisual de Catalunya.

El Trofeu Torretes de Fotografia, reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, celebra 43 anys. 3263 imatges de 45 països diferents opten al guardó. El dissabte 27 d’abril tindran lloc un Taller de processat de paisatge artístic natural i una taula rodona sobre fotografia.

El Trofeu Torretes de Curtmetratges arriba a la seva 25a edició, i ho fa recuperant la Nit Golfa en la que es podran gaudir d’alguns dels curtmetratges més emblemàtics que han passat pel festival. Serà, també, el dissabte 27 d’abril. Enguany, 892 curts de fins a 31 països diferents opten al premi, entre ells, 5 escoles de cinema espanyoles i franceses.

El diumenge 28 d’abril tindrà lloc la gala de cloenda i el lliurament de premis del Festimatge 2019. Serà a les 11:30h al teatre Orfeó Calellenc.

I com és habitual, entre avui i el 27 d’abril s’obrirà el Concurs a Instagram que premia la millor fotografia relacionada amb el festival. A l’acte de cloenda es donarà a conèixer la fotografia guanyadora, que rebrà una nit per a dues persones a un vilar rural.

2019-04-09T19:48:03+01:00 06/04/2019 | 18:22|Categories: Noticies|
X