Ciutadans aconsegueix que es retiri el llaç groc del balcó de l’Ajuntament

2019-04-07T16:21:47+01:0007/04/2019|

El llaç groc que portava més d’un any a la façana de l’Ajuntament com a mostra de suport als polítics empresonats i a l’exili, ja no hi és. La Junta Electoral de Zona d’Arenys de Mar ha acordat ordenar la retirada de símbols partidistes als edificis públics de Calella després de la queixa que va presentar Ciutadans i així ho hauria informat a l’Ajuntament, que al seu torn ha acatat aquesta ordre i ha retirat el llaç groc del balcó del consistori on ara només hi ha la bandera de Catalunya i uns testos amb unes flors grogues. El partit taronja considera que ha aconseguit “en només 5 dies, el que ni el Partit Popular ni el Partit Socialista han aconseguit en tot aquest temps” i que gràcies a ells “les institucions públiques del nostre municipi tornen a ser políticament neutres”. Continuen, però, les flors grogues als balcons del consistori.

La pancarta ha estat traslladada de la biblioteca a l’església

També s’ha retirat la pancarta “Catalunya, nou estat d’Europa” de la façana de la Biblioteca. Ciutadans considera que “tampoc pot ser que a la Biblioteca Municipal, un espai cultural i pedagògic per a tots els ciutadans, hi hagués una pancarta ideològica que exclogués a gran part de la població calellenca”. Aquest domàs, però, s’ha traslladat a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau. En no tractar-se d’una institució pública, el partit taronja deixa en mans dels feligresos “valorar si aquesta pancarta (com també altres símbols exposats anteriorment a la façana de l’església) representa només a una part de la seva comunitat excloent a l’altra part, valorar si és realment adient que un consell parroquial, sense diversitat ideològica en ell, pugui legitimar la col·locació d’aquesta mena de símbols, valorar si, en definitiva, la institució que representa les seves creences religioses s’hauria de posicionar políticament, excloent, d’aquesta manera, a gran part de la seva comunitat religiosa”.

Ciutadans afirma també que no haurien d’onejar les estelades a les places i rotondes públiques. Recordem que uns encaputxats van arrencar la bandera de la Plaça Catalunya, trencant el pal i malmetent la il·luminació de la font. Hores d’ara, no s’ha tornat a col·locar cap bandera.

A la Plaça Catalunya no hi llueix cap bandera

Un cas molt diferent al de la rotonda del far, on s’ha canviat l’estelada per una bandera europea.

La bandera de la UE està ara col·locada a la rotonda d’entrada a Calella

Comparteix el contingut!

Go to Top