La 18ª Trobada de la Federació d’ADF del Maresme i el Vallès Oriental reuneix 130 persones

Els vehicles de les ADF, aquest matí

El Centre Cívic “La Fàbrica” de Cabrils ha acollit, aquest diumenge al matí, la 18ª Trobada de la Federació d’ADF del Maresme i el Vallès Oriental, on s’han reunit 115 voluntaris de les 9 Agrupacions de Defensa Forestal que formen part d’aquesta Federació: ADF Alt Maresme, ADF Valallta, ADF Serralada del Montalt, ADF La Conreria, ADF Òrrius, ADF Serra de Marina, ADF Alella, ADF Teià i ADF Vilassar de Dalt.

En aquest esmorzar hi han sigut presents diverses autoritats convidades, com Josep Pena, director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya; Lina Morales, alcaldessa de Cabrils; Juan Luis Jara, cap dels Agents Rurals al Maresme; Joan Aldrufeu, president de la Federació de l’ADF del Maresme i el Vallès Oriental; així com també representants dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i el director del Parc Natural del Montegre i el Corredor, Antoni Bombí.

Després de l’esmorzar popular s’ha fet un acte d’homenatge a diversos voluntaris de les ADF per la seva trajectòria amb l’entrega dels “Premis Roure de Plata”, un pin de plata massissa amb la forma de la fulla de roure africà, un arbre molt característic de la zona de la Vallalta que, a més, és el logotip de la Federació.

Els premiats amb el “Roure de Plata” d’enguany

Durant el torn dels parlaments de les autoritats, el president de la Federació, Joan Aldrufeu, ha anunciat que deixa el càrrec que ostenta des de fa 14 anys. Es per això que el 2 de maig s’obrirà el termini per presentar les candidatures per rellevar Aldrufeu, que deixa la presidència per motius laborals i personals, ha informat.

Aldrufeu ha agraït a tots els voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal que formen part de la Federació del Maresme i Vallès Oriental per la tasca que fan desinteressadament durant tot l’any en prevenció i extinció d’incendis forestals, durant episodis d’aiguats i inundacions, i la coordinació en els dispositius de seguretat en esdeveniments especials, com les dues versions de l’Ironman Barcelona o la Volta Ciclista a Catalunya, entre molts d’altres.

 

2019-04-08T11:07:31+01:00 08/04/2019 | 11:07|Categories: Noticies|
X